Nakladaná kyslá kapusta
Nakladaná kyslá kapusta podľa mňa.
príprava
Postup
-
1
Nasekanú kapustu dáme do vhodnej nádoby na premiešanie, pridáme koreniny, bobkový list, soľ. Cibuľu, chren a cviklu očistíme a nakrájame na plátky, pridáme do nádoby ku kapuste. Dobre premiešame a necháme cca 30 minút postáť, aby kapusta pustila vodu.
- 2
Na spodok vyčisteného súdka položíme krajec chleba, zakryjeme listami z hlávkovej kapusty, zvyšok hlávky nasekáme a pridáme k už nasekanej kapuste.
- 3
Odstátu kapustu vkladáme do súdka a dobre pritláčame, medzi vrstvy pridáme celé umyté jablká.
- 4
Nakoniec kapustu prikryjeme doštičkou a zaťažíme umytou skalou. Prikryjeme vrchnákom a do žliabku nalejeme vodu. Necháme kysnúť cca 10 - 14 dní v miestnosti s izbovou teplotou.
Tiež kyslá kapusta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu