Pečené zemiaky
Pečené zemiaky

Naše obľúbené pečené zemiaky

frommykitchendotcom - bez fotkyfrommykitchendotcom, 15. novembra 2023

Suroviny

1 Kg
8-10 ks
1/3 KL
1-2 PL




Postup

  1. 1

    Zemiaky ošúpeme a nakrájame na hrubšie hranolky. Umyjeme ich a necháme dobre odkvapkať.

  2. 2

    Dáme ich do väčšej misky, pridáme korenie na pečené zemiaky, červenú papriku, rascu, soľ a olej.

  3. 3

    Všetko dobre premiešame a vysypeme na plech s papierom na pečenie.

  4. 4

    Ja ich najprv prikryjem fóliou a pečiem asi 25 minút na 200 °C. Neskôr odkryjem a nechám dopiecť.

Diskusia k receptu

evanaaa
Pečiem podobne, ale ja si najprv dám koreniny do oleja, dobre vymiešam a zemiaky mám už na plechu na pečiacom papieri, rozmiešanú zmes na ne vylejem a rukou poriadne premiešam (používam igelitové rukavice na pečivo), nemusím zvlášť špiniť misku. Používam aj granulovaný cesnak a cibuľu, a mletú, či drvenú rascu, nerátam zvlášť zrnká :-)
frommykitchendotcom
@evanaaa (16.11.2023 21:01)

Určite skúsim aj takto. Tiež som pridávala aj cesnakové korenie, no synčekivi to veľmi nechutilo. Tia zrnká som tam napísala schválne, keďže sa ma na to pýtali kolko 🤷‍♀️ čo sa týka mňa, je to podľa chuti. Pre niekoho zopár kmínkov stači a kto chce, nech nasype aj polivicu balenia :)
frommykitchendotcom
Určite skúsim aj takto. Tiež som pridávala aj cesnakové korenie, no synčekivi to veľmi nechutilo. Tia zrnká som tam napísala schválne, keďže sa ma na to už pýtali kolko asi .. 🤷‍♀️ čo sa týka mňa, je to podľa chuti. Pre niekoho zopár kmínkov stači a kto chce, nech nasype aj polovicu balenia :)
frommykitchendotcom
Určite skúsim aj takto. Tiež som pridávala aj cesnakové korenie, no synčekivi to veľmi nechutilo. Tia zrnká som tam napísala schválne, keďže sa ma na to pýtali kolko 🤷‍♀️ čo sa týka mňa, je to podľa chuti. Pre niekoho zopár kmínkov stači a kto chce, nech nasype aj polovicu balenia :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia