Baklažánové roládky
Baklažánové roládky

Plnené baklažánové roládky podľa módnej návrhárky Lýdie Eckhardt

Lýdia Eckhardt
mesačník Varecha, 16. novembra 2023
Plnené baklažánové roládky podľa módnej návrhárky Lýdie Eckhardt
Foto: Lýdia Eckhardt

Módna návrhárka Lýdia Eckhardt rada robí jedlá v zapekacích miskách, ktoré sa dajú pripraviť večer vopred a zapiecť až pred podávaním. O jeden Zobraziť celý popisMódna návrhárka Lýdia Eckhardt rada robí jedlá v zapekacích miskách, ktoré sa dajú pripraviť večer vopred a zapiecť až pred podávaním. O jeden taký recept sa s nami podelila.

4
porcie
35 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks
100 ml
1-2 plechovka (lúpané, krájané)
1 bal.
Plnka:
100 g
1 bal.
1 hrsť (strúhaný)
4 PL
2 PL
1-2 strúčiky
z 1/2 limetky
1 hrsť
1 PL
1 ks




Postup

  1. 1

    Baklažány nakrájame na pozdĺžne plátky (hrubé asi na 1 cm), posolíme a necháme 15 minút postáť. Potom ich utrieme papierovou utierkou.

  2. 2

    Zatiaľ pripravíme plnku. Na kocky pokrájame fetu a mozzarellu, pridáme olej, nastrúhaný parmezán, rozpučený cesnak, posekanú petržlenovú vňať, mätu, vyšľahané vajíčko, strúhanku, limetkovú šťavu a všetko dobre premiešame.

  3. 3

    Na olivovom oleji ugrilujeme baklažánové plátky z obidvoch strán a necháme trochu vychladnúť.

  4. 4

    Každý plátok potrieme plnkou a zrolujeme. Nahusto poukladáme do zapekacej misy, ktorú sme predtým jemne potreli maslom.

  5. 5

    Zalejeme drvenými paradajkami a navrch nastrúhame alebo pokrájame mozzarellu.

  6. 6

    Pokvapkáme olivovým olejom, posypeme čerstvo namletým korením a trochou soli.

  7. 7

    Pečieme 30 minút v rúre vyhriatej na 180 °C. Necháme 10 minút odstáť a podávame.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia