Vyprážané palacinky plnené kyslou kapustou a šampiňónmi fotorecept
Palacinky a predsa nevyzerajú ako palacinky. Je to zdravý variant v našich predstavách sladkého jedla.
príprava
Postup
-
1
Vymiešame cesto na palacinky a necháme ho cca 15 minút postáť. Potom klasicky upečieme palacinky z oboch strán.
- 2
Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu. Pridáme na plátky narezané šampiňóny, jemne vyžmýkanú a nakrájanú kyslú kapustu, osolíme, okoreníme a podusíme, kým sa všetka šťava nevydusí. Necháme vychladnúť.
- 3
Každú palacinku naplníme tak, že do jej stredu dáme 2-3 lyžice kapustovej zmesi (urobíme z nej hrubší valček).
- 4
Prehneme palacinku tak, že ju najprv prehneme z dlhšej strany, potom z kratších strán.
- 5
Tak vytvoríme zo všetkých palaciniek balíčky.
- 6
Hotové balíčky obaľujeme v trojobale - najprv v hladkej múke, potom v rozmiešanom vajíčku a nakoniec v strúhanke.
- 7
Potom ich na tuku vyprážame z oboch strán.
- 8
Podávame teplé so zeleninou alebo zeleninovým šalátom.
Tiež slané palacinky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu