Slané palacinky
Slané palacinky

Vyprážané palacinky plnené kyslou kapustou a šampiňónmi fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, dnes 10:54
Vyprážané palacinky plnené kyslou kapustou a šampiňónmi (fotorecept)
Foto: tejaja

Palacinky a predsa nevyzerajú ako palacinky. Je to zdravý variant v našich predstavách sladkého jedla.

90 minút
príprava

Suroviny

Palacinky:
1 l
350-400 g
3 ks
štipka
Náplň:
400 g
300 g
1 ks
Na obalenie:
Na vyprážanie:




Postup

  1. 1

    Vymiešame cesto na palacinky a necháme ho cca 15 minút postáť. Potom klasicky upečieme palacinky z oboch strán.

  2. 2

    Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu. Pridáme na plátky narezané šampiňóny, jemne vyžmýkanú a nakrájanú kyslú kapustu, osolíme, okoreníme a podusíme, kým sa všetka šťava nevydusí. Necháme vychladnúť.

    Vyprážané palacinky plnené kyslou kapustou a šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Každú palacinku naplníme tak, že do jej stredu dáme 2-3 lyžice kapustovej zmesi (urobíme z nej hrubší valček).

    Vyprážané palacinky plnené kyslou kapustou a šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Prehneme palacinku tak, že ju najprv prehneme z dlhšej strany, potom z kratších strán.

    Vyprážané palacinky plnené kyslou kapustou a šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Tak vytvoríme zo všetkých palaciniek balíčky.

    Vyprážané palacinky plnené kyslou kapustou a šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Hotové balíčky obaľujeme v trojobale - najprv v hladkej múke, potom v rozmiešanom vajíčku a nakoniec v strúhanke.

    Vyprážané palacinky plnené kyslou kapustou a šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Potom ich na tuku vyprážame z oboch strán.

    Vyprážané palacinky plnené kyslou kapustou a šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Podávame teplé so zeleninou alebo zeleninovým šalátom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia