Hruškový crumble
Hruškový crumble

Hruškový crumble s utajenou vianočkou

Lucia Grigová
autorka foodblogu Do poslednej omrvinky, 15. novembra 2023
Hruškový crumble s utajenou vianočkou
Foto: Lucia Grigová, Matúš Lago

Ak netušíte, čo podniknúť s končekom vianočky, o ktorý nikto nejaví záujem, skúste ju schovať do tejto dobroty.

4
porcie
10 minút
príprava
15-20 minút
na 180 °C

Suroviny

Ovocná vrstva:
500 g
1 PL
2 PL
Posýpka:
70 g
70 g jemné
50 g (asi 3 krajce)
50 g
1/2 ČL
1 štipka (alebo kardamóm)
1 štipka
Na vymazanie:

Online leták

Postup

  1. 1

    Suchú vianočku pomelieme na strúhanku.

  2. 2

    Zapekaciu nádobu s rozmermi do 20 x 20 cm vymažeme maslom. Ja som tentoraz použila 4 zapekacie misky s rozmermi 9 x 9 cm.

  3. 3

    Na posýpku všetky suroviny zmiešame v mise dohromady. Ak sa nám zdá byť málo sladká, môžeme do nej pridať ešte ďalších 10 g cukru. S cukrom však opatrne, najmä ak ho budeme pridávať aj k hruškám, aby crumble nebol presladený.

  4. 4

    Hrušky zbavíme jadrovníkov, šúpať ich však netreba. Nakrájame ich na kocky a zmiešame s citrónovou šťavou a s cukrom.

  5. 5

    Do dvoch tretín výšky zapekacej nádoby navrstvíme hrušky a rovnomerne ich prekryjeme posýpkou. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 15–20 minút.

Diskusia k receptu