Hruškový crumble s utajenou vianočkou
autorka foodblogu Do poslednej omrvinky, 15. novembra 2023
Foto: Lucia Grigová, Matúš Lago
Ak netušíte, čo podniknúť s končekom vianočky, o ktorý nikto nejaví záujem, skúste ju schovať do tejto dobroty.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
Ovocná vrstva: | |
500 g |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
Posýpka: | |
70 g |
|
70 g jemné |
|
50 g (asi 3 krajce) |
|
50 g |
|
1/2 ČL |
|
1 štipka (alebo kardamóm) |
|
1 štipka |
|
Na vymazanie: | |
|
Postup
-
1
Suchú vianočku pomelieme na strúhanku.
- 2
Zapekaciu nádobu s rozmermi do 20 x 20 cm vymažeme maslom. Ja som tentoraz použila 4 zapekacie misky s rozmermi 9 x 9 cm.
- 3
Na posýpku všetky suroviny zmiešame v mise dohromady. Ak sa nám zdá byť málo sladká, môžeme do nej pridať ešte ďalších 10 g cukru. S cukrom však opatrne, najmä ak ho budeme pridávať aj k hruškám, aby crumble nebol presladený.
- 4
Hrušky zbavíme jadrovníkov, šúpať ich však netreba. Nakrájame ich na kocky a zmiešame s citrónovou šťavou a s cukrom.
- 5
Do dvoch tretín výšky zapekacej nádoby navrstvíme hrušky a rovnomerne ich prekryjeme posýpkou. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 15–20 minút.
Tiež crumble:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu