Aktuálne na tieto fašiangové dni... Za pár minút sa poteší celá rodina.
30 ks
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
Suroviny
200 g |
|
200 g |
|
10 g (1/2 bal.) |
|
10 g |
|
1 ČL |
|
2 ks |
|
60 g čerstvé zmäknuté |
|
200 ml (16-18 %) |
|
podľa potreby (na vysmážanie) |
|
Na posypanie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto...
-
2
Múku a prášok do pečiva preosejeme do misy, pridáme cukor a soľ. Postupne pridáme žĺtky, zmäknuté maslo a kyslú smotanu. Vypracujeme hladké cesto (za mňa cesto vypracoval mixér, mám bolesti ruky).
-
3
Cesto po vypracovaní necháme 30 minút odpočinúť.
-
4
Cesto na pomúčenej pracovnej doske premiesime, valčekom rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm. Pokrájame radielkom na štvorčeky a v strede urobíme zárezy, viď foto.
-
5
Olej rozpálime a na miernom plameni vysmážame fánky z oboch strán do zlatista, ukladáme na papierovú utierku. Horúce posypeme práškovým a vanilínovým cukrom. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu