Recepty, kde je só

prazdny

Vianočný pastiersky koláč

Hlavné jedlá

Jedlo, ktoré pochádza z Britských ostrovov, má v názve pie, teda koláč. Od koláča, ako ho vnímame my, má však ďaleko....

prazdny

Srnčia lopatka na koreňovej zelenine v pomalom hrnci

Hlavné jedlá

Dostal som kus srnčej lopatky, tak som rozmýšľal ako ju urobím, až mi kamarát poľovník...

prazdny

Pštrosie vajcia s tekvicovým prívarkom

Bravčové mäso

Mleté mäso okoreníme, osolíme, pridáme 2 vajcia, strúhanku, prelisovaný cesnak a najemno nakrájanú...

prazdny

Zaspomínajte si na dovolenku v Grécku, urobte si musaku

Hovädzie mäso

Baklažán, mleté mäso, bešamelová omáčka. To sú tri základné súčasti pokrmu zvaného musaka...

prazdny

Kurací paprikáš, ten náš

Kuracie mäso

Doma, ešte na Barčianskej 32, naši paprikáš pripravovali z celých kurčiat, ja ho „fušujem“ len z ich stehien....

prazdny

Kelovica po mojom

Kuracie mäso

Roky som na Furči v Košiciach pestoval ružičkový kel, ale ani raz som ho v kuchyni nepripravil....

prazdny

Jednoduchá fit koložvárska kapusta

Hovädzie mäso

Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty. Pre všetkých milovníkov jedál z kyslej kapusty tu mám tentokrát pripravený recept na zjednodušenú verziu koložvárskej kapusty bez vrstvenia, ako inak, než vo fit podaní....

prazdny

Paprikáš z hlivy ustricovej

Hlavné jedlá

Huby, zvlášť čerstvé, majú v našej rodinnej kuchyni „po praslici aj po meči“, nezastupiteľné miesto....

prazdny

Plnená paprika na poľský spôsob

Hovädzie mäso

Tento recept mi dal poľský kolega, keď sme pracovali ešte v Nemecku, vyzerá a aj...

prazdny

Bravčové kúsky na hodvábe zo zeleniny

Bravčové mäso

V našom živote je to zariadené tak, že po príchode na tento svet musíme rok-dva počkať, než sa naše ústa naplnia prvými zubami....

prazdny

Trhané mäso

Bravčové mäso

Aj napriek tomu, že príprava trvá dlhšie, stojí za to.

prazdny

Koložvárska kapusta

Hlavné jedlá

Výborná koložvárska kapusta.

prazdny

Hovädzie plátky na ružovom víne a hubách

Hovädzie mäso

Obľubujem hovädzie mäso s jemným tukovým „mramorovaním“, výdatne napomáhajúcim jeho šťavnatosti v priebehu dusenia, pečenia, či varenia....

prazdny

Perkelt s kolienkami podľa Veroniky

Bravčové mäso

Môj recept je ľahký a chutný najlepšie zo zaváranou paprikou, ale samozrejme, každému podľa chuti....

prazdny

Polievka z čiernookej fazule

Bravčové mäso

Existuje viac ako 600 kultivarov fazule....

prazdny

Kuracina zapečená s paprikami a paradajkami

Kuracie mäso

Kuracina je všeobecne obľúbená na všetkých svetových stranách našej zemegule....

prazdny

Kysáčska sarma

Hlavné jedlá

Vyskúšajte tradičný recept dolnozemskej kuchyne.

prazdny

Kurací perkelt s koreňovým petržlenom

Kuracie mäso

Na vyše „dospelé kolená“ som si obľúbil jednoducho pečenú koreňovú zeleninu a zvlášť petržlen....

prazdny

Bravčová panenka s pečenými zemiakmi, fazuľovými strukmi a omáčkou z čierneho korenia

Bravčové mäso

Zemiaky ošúpeme a nakrájame na menšie kusy. V miske ich polejeme olejom a pridáme korenie na...

prazdny

Kyslá polievka - ragovka

Večera

Kyslá polievka, alebo u tunajších Srbov kisela čorba. Takáto polievka sa varí k svadobnému obedu....

prazdny

Pastierske jahňacie rebrá a fašírky z podbrušiny

Hlavné jedlá

Jednoduché jahňacie rebrá, ktoré si aj pastier oviec dokáže ľahko urobiť. Dnes som pripravila aj...

prazdny

Koložvárska kapusta podľa mňa

Bravčové mäso

U nás už od dávna nazývaná ako skladaná. Variantov na jej technológiu je veľa. V...

prazdny

Kuracie stehná à la Znojmo

Kuracie mäso

Môj variant so slovenskou ryžou, ale aj so zemiakovou kašou, či s knedľou. Zamiloval...