Pečená bravčová krkovička
Pečená bravčová krkovička

Trhané mäso

ludo123 - fotkaludo123, 12. februára 2022
Trhané mäso
Foto: ludo123

Aj napriek tomu, že príprava trvá dlhšie, stojí za to.

4
porcie
20 minút
príprava
240 minút
na 170 °C

Suroviny

1 kg
1/2 ks
1 ks
300 g
8 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso umyjeme, vysušíme utierkou. Do mäsa urobíme nožom dierky, do ktorých kde natlačíme slaninu, prešpikujeme ňou celé mäso. Potom krkovičku nasolíme, okoreníme a rukou jemne potrieme olejom.

  2. 2

    Mäso zabalíme do papiera na pečenie a následne do alobalu, uzatvoríme tak, aby z alobalu neunikol výpek. Dáme piecť na 3 hodiny do rúry na 170 stupňov.

  3. 3

    Kým sa mäso pečie, nakrájame kapustu na malé rezančeky, nasolíme a necháme odstáť.

  4. 4

    Zemiaky v šupke dáme do osolenej vody a varíme tak, aby neboli ani tvrdé ani rozvarené. Potom ich scedíme a necháme vychladnúť.

  5. 5

    Do rozohriateho oleja pridáme nakrájanú cibuľu, popražíme, pridáme kapustu a za stáleho miešania pražíme až do zlatista. Odstavíme a necháme zakrytú.

  6. 6

    Po troch hodinách mäso vyberieme z alobalu a ešte hodinu pečieme odkryté do zlatista. Upečené mäso dvoma vidličkami potrháme na malé vlásky. Zemiaky rozkrojíme na polovice a hodíme na pár minút na grilovaciu panvicu.

  7. 7

    Mäso, zemiaky a kapustu dáme na tanier a pokvapkáme výpekom z mäsa. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

jabaletka
A výpek sa za tú hodinu nevyparí? Keď sa to na záver pečie odokryté
sracz
Neviem či náhodou, ale určite to nevyzerá zle a o chuti nepochybujem!
dvorka
Aj mäso vyzerá chutne, no mňa z fotky viac zaujali kapusta a zemiaky. Veľká vďaka za celý recept.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha