Trhané mäso
Foto: ludo123
Aj napriek tomu, že príprava trvá dlhšie, stojí za to.
porcie
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Mäso umyjeme, vysušíme utierkou. Do mäsa urobíme nožom dierky, do ktorých kde natlačíme slaninu, prešpikujeme ňou celé mäso. Potom krkovičku nasolíme, okoreníme a rukou jemne potrieme olejom.
- 2
Mäso zabalíme do papiera na pečenie a následne do alobalu, uzatvoríme tak, aby z alobalu neunikol výpek. Dáme piecť na 3 hodiny do rúry na 170 stupňov.
- 3
Kým sa mäso pečie, nakrájame kapustu na malé rezančeky, nasolíme a necháme odstáť.
- 4
Zemiaky v šupke dáme do osolenej vody a varíme tak, aby neboli ani tvrdé ani rozvarené. Potom ich scedíme a necháme vychladnúť.
- 5
Do rozohriateho oleja pridáme nakrájanú cibuľu, popražíme, pridáme kapustu a za stáleho miešania pražíme až do zlatista. Odstavíme a necháme zakrytú.
- 6
Po troch hodinách mäso vyberieme z alobalu a ešte hodinu pečieme odkryté do zlatista. Upečené mäso dvoma vidličkami potrháme na malé vlásky. Zemiaky rozkrojíme na polovice a hodíme na pár minút na grilovaciu panvicu.
- 7
Mäso, zemiaky a kapustu dáme na tanier a pokvapkáme výpekom z mäsa. Dobrú chuť.
Tiež bravčová krkovička:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Treba ho pred dopečením trocha podliat