Sekaná s vajíčkom
mesačník Varecha, 29. marca 2023
Foto: Shutterstock
Mäsová zmes v sebe ukrýva vajíčka, ktoré v reze pekne „ukážu“.
príprava
na 180 °C
Suroviny
750 g mleté (mix hovädzie a bravčové) |
|
5 ks |
|
2 ks |
|
3 strúčiky |
|
2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
2 ČL |
|
6 hrstí |
|
podľa potreby |
|
|
Postup
-
1
3 vajcia uvaríme na tvrdo, necháme vychladnúť a ošúpeme.
- 2
Vo väčšej mise spojíme mleté mäso, pridáme najemno nasekanú cibuľu a pretlačené strúčiky cesnaku. Pridáme jedno surové vajce a jeden žĺtok, zvyšný bielok odložíme. Pridáme soľ, mleté čierne korenie, sušený majorán, ktorý ešte rozdrobíme medzi prstami a zmes dobre premiešame.
- 3
Nakoniec zmes posypeme strúhankou a necháme pár minút odpočívať. Potom dôkladne premiešame s ostatnými surovinami. Zmes by sa mala dať ľahko formovať, ak sa drobí, pridáme trochu mlieka a opäť dôkladne premiešame.
- 4
Papier na pečenie potrieme trochou vody a tvarujeme naň mäsový plát. Do stredu vložíme uvarené vajíčka, potom opatrne pomocou papiera na pečenie mäso zbalíme do rolády a vytvoríme hladký valček. Nakoniec povrch potrieme odloženým vyšľahaným bielkom.
- 5
Sekanú preložíme na plech potretý masťou, podlejeme trochou vody a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 60 minút. Sekanú môžeme piecť aj vo forme.
Tiež fašírka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu