Nepečená piškótová torta s mangom
Varecha
piatková príloha denníka Pravda, 20. marca 2022
piatková príloha denníka Pravda, 20. marca 2022

Foto: Shutterstock.com
12
porcií
porcií
Postup
-
1
V miske zmiešame tvaroh a mascarpone. V inej miske zmiešame práškový cukor, vanilkový cukor, 1 PL mandľového likéru, nastrúhanú kôry z bio pomaranča a pomarančovú šťavu. Zmes pridáme k mascarpone a tvarohu, premiešame. Vyšľaháme smotanu so stužovačom a vmiešame do krému.
-
2
Espresso zmiešame s 3 PL mandľového likéru a nalejeme do hlbokej misy. Do ochuteného espressa namáčame piškóty, ktoré poukladáme na dno okrúhlej formy. Dáme vrstvu krému, na to plátky manga, opäť namočené piškóty, krém, mango a do tretice piškóty a krém.
-
3
Vrch ozdobíme plátkami manga. Dezert necháme chladiť aspoň 3 hodiny.
Diskusia k receptu