Mangová torta
Mangová torta

Nepečená piškótová torta s mangom

Varecha
piatková príloha denníka Pravda, 20. marca 2022
Nepečená piškótová torta s mangom
Foto: Shutterstock.com
12
porcií

Suroviny

200 g krémový
250 g
200 ml
1 PL
70 g
1 bal.
1/2 ČL
2 PL
4 PL
250 ml
200 g
2 ks




Postup

  1. 1

    V miske zmiešame tvaroh a mascarpone. V inej miske zmiešame práškový cukor, vanilkový cukor, 1 PL mandľového likéru, nastrúhanú kôry z bio pomaranča a pomarančovú šťavu. Zmes pridáme k mascarpone a tvarohu, premiešame. Vyšľaháme smotanu so stužovačom a vmiešame do krému.

  2. 2

    Espresso zmiešame s 3 PL mandľového likéru a nalejeme do hlbokej misy. Do ochuteného espressa namáčame piškóty, ktoré poukladáme na dno okrúhlej formy. Dáme vrstvu krému, na to plátky manga, opäť namočené piškóty, krém, mango a do tretice piškóty a krém.

  3. 3

    Vrch ozdobíme plátkami manga. Dezert necháme chladiť aspoň 3 hodiny.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia