Bravčové kúsky na hodvábe zo zeleniny fotorecept
Foto: sracz
V našom živote je to zariadené tak, že po príchode na tento svet musíme rok-dva počkať, než sa naše ústa naplnia prvými zubami. Zobraziť celý popisV našom živote je to zariadené tak, že po príchode na tento svet musíme rok-dva počkať, než sa naše ústa naplnia prvými zubami. Pred dospelosťou sú vymenené za nové, aby vo „finiši” sa potom, tretími, mohla o nás postarať „krankasa”. Nádejam sa, ak dožijeme a Pán pomôže, nebudeme musieť, o pár mesiacov, možnože aj rokov, stravu mixovať do „šľahačkovej” podoby. Tak pre tých, mojich súputníkov vo veku a „kondícii”, venujem dnešný recept so zemiakovou kašou. Statočnejší skúsia s ryžou, či tarhoňou.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500-600 g (ideálne z „ruže” stehna) |
|
2-3 PL (rastlinný) |
|
240-250 ml nakrájaná |
|
240-250 ml nakrájaná |
|
240-250 ml nakrájaný |
|
2-3 strúčiky |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti (alebo štvorfarebné) |
|
2-3 KL (Nahrin) |
|
2-3 KL |
|
2-3 PL (Harissa spicy) |
|
2-3 PL |
|
250-333 ml |
|
240-250 ml (petržlenová a zelerová) |
|
Príloha: | |
|
Postup
-
1
Bravčové mäso som po umytí a osušení pokrájal na hrubšie pásiky a opiekol (zatiahol) ich na repkovom oleji. S občasným premiešaním mi stačil čas, než som pokrájal zeleninu. Opečené mäso som preložil na pomocný tanier.
-
2
Do hrnca s výpekom som dal pokrájanú papriku, červenú cibuľu i zelerové stonky.
-
3
Po premiešaní a 5-7 minútovom podusení som ich posypal koreninami (soľ, čerstvo mleté čierne korenie, korenie na mäso „Nahrin” a sladkú mletú papriku) a pridal pretlačený cesnak.
-
4
Premiešal, vzápätí opäť päť minút podusil, preložil mäso z pomocného taniera s kačacou masťou a pridal pikantný paprikový krém „Morrocan silného Piťa”, podlial mäsovým vývarom.
-
5
Premiešal, nechal priviesť do varu, potom ohrev znížil na štvrtinu a prikryté dusil asi 45 minút.
-
6
Na záver som pridal polovicu pokrájaných lístkov petržlenovej a zelerovej vňate.
-
7
A za horúca podával obsypané druhou polovicou zelených lístočkov. Keďže, aspoň podľa pomenovania, sa jedná o bravčové „štangličky“ na hodvábe, tak som ich podával aj s jemnou až hodvábnou zemiakovou kašou (pyré).
Diskusia k receptu