Jednoduchá fit koložvárska kapusta
Foto: ryzasos
Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty.
Pre všetkých milovníkov jedál z kyslej kapusty tu mám tentokrát pripravený recept na zjednodušenú verziu koložvárskej
kapusty bez Zobraziť celý popisTento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty.
Pre všetkých milovníkov jedál z kyslej kapusty tu mám tentokrát pripravený recept na zjednodušenú verziu koložvárskej
kapusty bez vrstvenia, ako inak, než vo fit podaní. Chutí úplne famózne, je šťavnatá, na jej prípravu potrebujete iba zopár
surovín a v kuchyni sa zbytočne dlho nezdržíte. Ak už dlho odkladáte prípravu koložvárskej kapusty práve pre jej zdĺhavý
proces prípravy, toto je recept pre vás!
Zdroj: Fitrecepty
porcií
na 180 °C
Postup
-
1
Vo väčšom hrnci na rozpálenom olivovom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita.
- 2
Pridáme prelisované strúčiky cesnaku, minútu premiešavame, a potom pridáme aj mleté mäso.
- 3
Približne 3 minúty ho za stáleho miešania restujeme, potom pridáme koreniny, soľ a necháme ho dusiť pod pokrievkou po dobu 5 minút.
- 4
Potom k mäsu pridáme premytú hnedú ryžu, zalejeme ich 500 ml vody, znova prikryjeme a dusíme približne 15 minút.
- 5
Po 15 minútach do hrnca vmiešame kyslú kapustu a 2 minúty jedlo podusíme za stáleho miešania. Ak v hrnci neostala žiadna voda, pridáme ešte cca 100 ml vody, prípadne nálevu z kapusty a zamiešame.
- 6
Následne všetko z hrnca presunieme do zapekacej formy (s rozmermi cca 30 x 25 cm). Vrch dobre zatlačíme varechou alebo stierkou a potrieme jogurtom.
- 7
Koložvársku kapustu pečieme približne 35 minút pri 180 stupňoch.
Tiež koložvárska kapusta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu