Koložvárska kapusta
Koložvárska kapusta

Jednoduchá fit koložvárska kapusta

ryzasos - fotkaRyža SOS, 6. júna 2022. Komerčný recept.
Jednoduchá fit koložvárska kapusta
Foto: ryzasos

Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty. Pre všetkých milovníkov jedál z kyslej kapusty tu mám tentokrát pripravený recept na zjednodušenú verziu koložvárskej kapusty bez vrstvenia, ako inak, než vo fit podaní. Chutí úplne famózne, je šťavnatá, na jej prípravu potrebujete iba zopár surovín a v kuchyni sa zbytočne dlho nezdržíte. Ak už dlho odkladáte prípravu koložvárskej kapusty práve pre jej zdĺhavý proces prípravy, toto je recept pre vás!
Zdroj: Fitrecepty

5
porcií
35 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g
500 g mleté
200 g
500-600 ml
1 ks
3 strúčiky
1 PL
1,5 PL
1 ČL
3/4 ČL
 štipka
250 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vo väčšom hrnci na rozpálenom olivovom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita.

  2. 2

    Pridáme prelisované strúčiky cesnaku, minútu premiešavame, a potom pridáme aj mleté mäso.

  3. 3

    Približne 3 minúty ho za stáleho miešania restujeme, potom pridáme koreniny, soľ a necháme ho dusiť pod pokrievkou po dobu 5 minút.

  4. 4

    Potom k mäsu pridáme premytú hnedú ryžu, zalejeme ich 500 ml vody, znova prikryjeme a dusíme približne 15 minút.

  5. 5

    Po 15 minútach do hrnca vmiešame kyslú kapustu a 2 minúty jedlo podusíme za stáleho miešania. Ak v hrnci neostala žiadna voda, pridáme ešte cca 100 ml vody, prípadne nálevu z kapusty a zamiešame.

  6. 6

    Následne všetko z hrnca presunieme do zapekacej formy (s rozmermi cca 30 x 25 cm). Vrch dobre zatlačíme varechou alebo stierkou a potrieme jogurtom.

  7. 7

    Koložvársku kapustu pečieme približne 35 minút pri 180 stupňoch.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha