Kuracie prsia
Kuracie prsia

Kuracie supreme so zelerovým pyré

Kristián Gabriš a Zdenko Polák
SushiYa Atelier v Rovinke, 24. augusta 2022
Kuracie supreme so zelerovým pyré
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
1
porcia

Suroviny

150-160 g (časť kuracích pŕs s kosťou, kožou a časťou krídla)
1 ks väčší
50 g
500 ml




Postup

  1. 1

    Očistené kuracie mäso osolíme, okoreníme, vložíme do vákuovacieho vrecka, pridáme plátok masla, zavákuujeme a dáme do sous–vide prístroja na 65 stupňov asi na dve hodiny.

  2. 2

    Polovicu zeleru nakrájame na kocky a varíme v kokosovom mlieku, kým nezmäkne. Scedíme, uvarený zeler rozmixujeme a dochutíme miso pastou, cukrom, prípadne ešte soľou. Ak je zmes hustá, prilejeme kokosové mlieko, v ktorom sa zeler varil. Pyré prepasírujeme cez sitko.

  3. 3

    Po dvoch hodinách kuracie prsia vyberieme, rozbalíme a opečieme kožou dole na grile, prípadne na panvici s olejom. Až bude koža opečená dozlatista, mäso otočíme a opečieme aj z druhej strany.

  4. 4

    Zvyšok zeleru nakrájame na 1 - 1,5 mm tenké plátky, ktoré vysmažíme v oleji. Keď budú mať čipsy zlatohnedú farbu, vyberieme, položíme na papierovú utierku osušiť a osolíme.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia