Kuracie supreme so zelerovým pyré
SushiYa Atelier v Rovinke, 24. augusta 2022
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcia
Postup
-
1
Očistené kuracie mäso osolíme, okoreníme, vložíme do vákuovacieho vrecka, pridáme plátok masla, zavákuujeme a dáme do sous–vide prístroja na 65 stupňov asi na dve hodiny.
- 2
Polovicu zeleru nakrájame na kocky a varíme v kokosovom mlieku, kým nezmäkne. Scedíme, uvarený zeler rozmixujeme a dochutíme miso pastou, cukrom, prípadne ešte soľou. Ak je zmes hustá, prilejeme kokosové mlieko, v ktorom sa zeler varil. Pyré prepasírujeme cez sitko.
- 3
Po dvoch hodinách kuracie prsia vyberieme, rozbalíme a opečieme kožou dole na grile, prípadne na panvici s olejom. Až bude koža opečená dozlatista, mäso otočíme a opečieme aj z druhej strany.
- 4
Zvyšok zeleru nakrájame na 1 - 1,5 mm tenké plátky, ktoré vysmažíme v oleji. Keď budú mať čipsy zlatohnedú farbu, vyberieme, položíme na papierovú utierku osušiť a osolíme.
Tiež kuracie prsia:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu