Cestoviny s tofu v krémovej miso omáčke
Foto: bugout
Taká operatívna rýchlovka, tofu sa dá nahradiť čímkoľvek. Kocku tofu mám vždy v chladničke po ruke. Do pôvodného receptu išla aj špargľa, ale Zobraziť celý popisTaká operatívna rýchlovka, tofu sa dá nahradiť čímkoľvek. Kocku tofu mám vždy v chladničke po ruke. Do pôvodného receptu išla aj špargľa, ale tú bežne v chladničke po ruke nemám. Preto tu nie je... Niečo svieže a chrumkavé sa sem hodí (aktuálne mam zakázanú zeleninu, tak som to neriešil) takže nechám to na vás (odporúčam napríklad mungo klíčky a na vrch len tak jarnú cibuľku, resp. vňať).
porcie
Postup
-
1
Par drobností na úvod. Cestovina sa dá samozrejme použiť akákoľvek, v tomto recepte som použil ryžové rezance ako na pad thai. Ryžové rezance sa ľahšie trávia a netreba ich dopredu variť, ale len namočiť do vody (takže ušetrené umývanie jedného hrnca). Miso a sójovú omáčka nepíšem množstvá, lebo sú rôzne druhy rôznej chuti a slanosti a každý viete, čo používate...
- 2
Cestovinu pripravte podľa toho akú chcete, počítajte len s tým, že sa bude dorábať minútku v omáčke. Tofu nakrájame na kocky a dáme do woku (väčšej, hlbšej panvice) a opekáme podľa vlastných preferencií (od jednouchého zohriatia až po opečenie do chrumkava, vzhľadom na zdravotné obmedzenia som v tomto prípade len prihrial, ale opečené a chrumkavé je to lepšie). V tejto fáze pridávame aj nejakú tú sviežu zložku podľa jej druhu musíme samozrejme upraviť čas prípravy (napríklad také mungo klíčky z konzervy stačí prehriať, a čerstvé tiež nepotrebujú nič zvláštne, ale špargľa ako v pôvodnom recepte nejaký ten čas potrebuje).
- 3
Mlieko, miso a sójovú omáčku dobre zmiešame, vylejeme na panvicu, a necháme zovrieť na slabom výkone. Pridáme cestovinu dobre premiešame a podľa potreby mierne nariedime vodou z cestovín, presne ako pri snáď každom talianskom recepte. Keďže som zástanca faktu, že miso je najlepšie tepelne neznehodnotiť, odklonil som sa od vyššie napísaného. Miso rozriedim len v časti mlieka a pridám ho až po odstavení...
- 4
Nuž a posledná drobnosť... Jedlo sa dá podávať aj ako polievka v podobe ramenu, jednoduchým nariedením omáčky, či už mliekom alebo vývarom. Samozrejme, bude treba použiť viac misa a sójovej omáčky.
Tiež cestoviny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Tuseni nezklamalo, tofu? NIKDYYYY :-) Umis lepsi, polepsi se :-)
😂😂😂 Asi si nikdy nejedla dobré jedlo z tofu... Nenahrádzam s ním mäso (aktuálne ho nemôžem) tu, ale môžeš tofu nahradiť čím len chceš... Ale sú recepty ktoré si bez tofu neviem predstaviť a sú moje veľmi, veľmi obľúbené. Miso shiru, ostrokyslá a mapo tofu, ktoré jem aj dva krát do mesiaca 😂
Patrim mezi druh, ktery rad ochutnava. I ryby! Tofu v nekolika variantach, jidlech. Nechutna mi. Treba na Bali se tim cpou, stejne jako seitanem a jeste uz nevim, dalsim podobnym. Ne, moje chute to neberou.
Ďakujem. A naozaj to aj dobré je.... A skúsim predbehnúť potenciálne otázky. Sójové mlieko by som za normálne nemenil. Sójové má svoju chuť, ktorá sa na tomto jedle podpisuje, podobne ako na ramene čo tu mám. A áno chápem, že nie každému chutí tofu, ale tu sa dá krásne nahradiť čímkoľvek.... V mapo tofu si to predstaviť nevie 😂