Čevapčiči s paradajkovým šalátom
mesačník Varecha, 9. septembra 2022
Foto: Kulinární studio MAFRA
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
700 g mleté (mix hovädzie a bravčové) |
|
1 ks |
|
4 strúčiky |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
štipka |
|
štipka |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
100 ml |
|
|
|
|
|
2 PL (na opečenie čevapčiči) |
|
Na šalát: | |
400 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
(kôpor, petržlenová vňať bazalka) |
|
Postup
-
1
Mleté mäso dôkladne ručne zmiešame s najemno nasekanou cibuľou, prelisovaným cesnakom, korením, mletou paprikou, vajcom a perlivou vodou. Osolíme, okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením. Zo zmesi vytvarujeme valčeky v tvare čevapčiči.
- 2
Poukladáme ich na tanier, prekryjeme potravinovou fóliou a necháme v chladničke aspoň 60 minút odpočívať.
- 3
Medzitým na menšie kúsky nakrájame zeleninu, vložíme do misy, pokvapkáme olejom, octom, osolíme, okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením, pridáme najemno nasekané čerstvé bylinky, premiešame a necháme odstáť.
- 4
Mäso sprudka dozlatista opečieme na rozpálenom oleji, potom teplotu znížime a pozvoľna dopekáme asi 15 minút. Mäso musí zostať krásne šťavnaté.
- 5
Čevapčiči podávame s hranolčekmi a paradajkovým šalátom.
Tiež Čevapčiči:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu