Koložvárska kapusta fotorecept
Foto: majkok
Výborná koložvárska kapusta.
5
porcií
porcií
45 minút
príprava
príprava
45 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Kyslú kapustu poprášenú mletou paprikou podusíme. Uvaríme ryžu, nemusí byť úplne do mäkka.
-
2
Mleté mäso opražíme na cibuli, osolíme, okoreníme. Zapekaciu misu vymastíme bravčovou masťou.
-
3
Začneme vrstviť, prvá bude kapusta. Pridáme vrstvu ryže. Mleté mäso. Klobáska nakrájaná na kolieska.
-
4
Zmiešame kyslú smotanu so smotanou na šľahanie.
-
5
Časť smotanovej zmesi nanesieme na predošlé vrstvy.
-
6
Postup opakujeme, teraz som zmenil len klobásu.
-
7
Ako posledná ide kapusta, ktorú potrieme smotanovou zmesou a dáme zapiecť, cca 45 minút.
Najlepšie chutí, keď ti ho má kto pripraviť, lebo roboty a riadu je pri príprave neúrekom. Už dlhšie sa pohrávam s myšlienkou, že ju upečiem :-))
ja si tiež dovolím tvrdiť-že pán neminul kilo ryže
inak-chutné jedlo
Miska je pomerne veľká. Rozmery 33x23x6 CM