Koložvárska kapusta
Koložvárska kapusta

Koložvárska kapusta fotorecept

majkok - fotkamajkok, 12. februára 2022
Koložvárska kapusta (fotorecept)
Foto: majkok

Výborná koložvárska kapusta.

5
porcií
45 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Suroviny

1 kg
1 kg
200 g
1 kg Mleté
200 g
400 ml
150 ml
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kyslú kapustu poprášenú mletou paprikou podusíme. Uvaríme ryžu, nemusí byť úplne do mäkka.

    Koložvárska kapusta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mleté mäso opražíme na cibuli, osolíme, okoreníme. Zapekaciu misu vymastíme bravčovou masťou.

    Koložvárska kapusta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Začneme vrstviť, prvá bude kapusta. Pridáme vrstvu ryže. Mleté mäso. Klobáska nakrájaná na kolieska.

    Koložvárska kapusta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zmiešame kyslú smotanu so smotanou na šľahanie.

    Koložvárska kapusta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Časť smotanovej zmesi nanesieme na predošlé vrstvy.

    Koložvárska kapusta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Postup opakujeme, teraz som zmenil len klobásu.

    Koložvárska kapusta (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ako posledná ide kapusta, ktorú potrieme smotanovou zmesou a dáme zapiecť, cca 45 minút.

    Koložvárska kapusta (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

garanco
Výborné jedlo!!!
Najlepšie chutí, keď ti ho má kto pripraviť, lebo roboty a riadu je pri príprave neúrekom. Už dlhšie sa pohrávam s myšlienkou, že ju upečiem :-))
evanaaa
Podobne robím aj ja, až na to, že som ju už dávno nerobila, čo sa dá ešte dohnať....Dávam trošku viac cibule, nielen mäso, ale aj kapustu dusím na nej. Niekto si uľahčuje robotu tak, že všetko robí spolu, zamieša, ale taký miš-maš už podľa mňa nie je ono, ani by som to nerobila. Na dobré varenie si treba spraviť čas......
pivonka
Včera som varila niečo podobné. Namiesto ryže som použila varené zemiaky nakrájané na kolieska, mäso som vynechala, klobásu ošúpala a rozsekala. Smotana neostala na povrchu, ako Tebe, ale sa vsiakla. Bolo to výborné. Kedysi som toto jedlo robievala, potom dlho pauza a musela som rozmýšľať, ako som to vlastne robievala. Budem varievať častejšie, lebo mám urobenú svoju kapustu do pohárov podľa receptu tu na Vareche od Remculy. Som jej za ten recept veľmi vďačná.
1x sracz
radost
@olinecka (14.2.2022 16:06)

ja si tiež dovolím tvrdiť-že pán neminul kilo ryže
inak-chutné jedlo
obor123
Recept sa mi páči,len by som chcela vedieť rozmer zapekacej misy. Vopred ďakujem.
obor123
@majkok (21.2.2022 11:43) Ďakujem za info. Ja si už viem rcp.prispôsobiť k mojej menšej mise. Už my sme vyrástli z veľkých mís. 😀


Zaujímavé video z archívu TV Varecha