Mäsové guľky
Mäsové guľky

Tagliatelle s mäsovými guľôčkami v paradajkovej omáčke

Jana Štrbková
mesačník Varecha, 27. februára 2023
Tagliatelle s mäsovými guľôčkami v paradajkovej omáčke
Foto: Shutterstock
4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

400 g (cestoviny)
Mäsové guľky:
500 g (mleté, mix)
60 g starší (alebo toastový chlieb)
70 ml
1 ks
2 strúčiky
1/2 hrste
Omáčka:
2 PL
1 ks
2 strúčiky
70 g
400 g
150 ml
1 PL
1 PL
1 vetvička




Postup

  1. 1

    Pečivo nahrubo nasekáme a presy­peme do väčšej misky. Polejeme ho mlie­kom a necháme postáť. Nakrájame šal­viové lístky, prelisujeme cesnak a spolu s mletým mäsom a s vajcom pridáme do misky s rožkami. Dochutíme soľou, čerstvo zo­mletým čiernym korením a spracujeme.

  2. 2

    Plech vystelieme papierom na pečenie a vlhkými rukami vytvoríme z cesta guľôčky a ukla­dáme ich na papier na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 20 minút.

  3. 3

    Cestoviny uvaríme v osolenej vode podľa návodu na obale.

  4. 4

    Na omáčku najemno nakrájame cibuľu a opražíme ju na rozohriatom oleji. Pri­dáme prelisovaný cesnak a premiešame. Pridáme paradajkový pretlak, cukor aj balzamikový ocot. Zalejeme vývarom a privedieme do varu. Do omáčky pridáme nakrájané lúpané paradajky a na miernom ohni za stáleho miešania trochu zreduku­jeme tekutinu.

  5. 5

    Pridáme nasekané lístky bazalky.

  6. 6

    Do uvarenej omáčky vložíme upečené mäsové guľôčky. Dochutíme soľou, mle­tým čiernym korením a trochou cukru.

  7. 7

    Na tanier naložíme uvarené cestoviny a pridáme mäsové guľôčky s omáčkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia