Tagliatelle s mäsovými guľôčkami v paradajkovej omáčke
mesačník Varecha, 27. februára 2023
Foto: Shutterstock
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
400 g (cestoviny) |
|
Mäsové guľky: | |
500 g (mleté, mix) |
|
60 g starší (alebo toastový chlieb) |
|
70 ml |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
1/2 hrste |
|
|
|
|
|
Omáčka: | |
2 PL |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
70 g |
|
400 g |
|
150 ml |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 vetvička |
|
Postup
-
1
Pečivo nahrubo nasekáme a presypeme do väčšej misky. Polejeme ho mliekom a necháme postáť. Nakrájame šalviové lístky, prelisujeme cesnak a spolu s mletým mäsom a s vajcom pridáme do misky s rožkami. Dochutíme soľou, čerstvo zomletým čiernym korením a spracujeme.
- 2
Plech vystelieme papierom na pečenie a vlhkými rukami vytvoríme z cesta guľôčky a ukladáme ich na papier na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 20 minút.
- 3
Cestoviny uvaríme v osolenej vode podľa návodu na obale.
- 4
Na omáčku najemno nakrájame cibuľu a opražíme ju na rozohriatom oleji. Pridáme prelisovaný cesnak a premiešame. Pridáme paradajkový pretlak, cukor aj balzamikový ocot. Zalejeme vývarom a privedieme do varu. Do omáčky pridáme nakrájané lúpané paradajky a na miernom ohni za stáleho miešania trochu zredukujeme tekutinu.
- 5
Pridáme nasekané lístky bazalky.
- 6
Do uvarenej omáčky vložíme upečené mäsové guľôčky. Dochutíme soľou, mletým čiernym korením a trochou cukru.
- 7
Na tanier naložíme uvarené cestoviny a pridáme mäsové guľôčky s omáčkou.
Tiež mäsové guľky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu