Točený koláč s mäsom a kapustou fotorecept
Foto: eruska25
Začína kapustová sezóna.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
500 g |
|
200 g |
|
30 g |
|
1 bal. |
|
1 ks |
|
1 štipka |
|
Plnka: | |
500 g mleté |
|
250 g |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Na potretie: | |
|
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Kapustu nakrájame na rezančeky, pridáme soľ, rascu, trochu podlejeme vodou a udusíme do zmäknutia - asi 15 minút.
-
2
Popri tom na troche oleja orestujeme nakrájanú cibuľu do sklovita.
-
3
Pridáme mleté mäso, soľ, korenie, pretlačený cesnak a porestujeme.
-
4
Pridáme scedenú udusenú kapustu, premiešame, dochutíme podľa potreby a plnku necháme vychladnúť.
-
5
Zmiešame všetky suroviny na cesto a vypracujeme hladké cesto, ktoré rozdelíme na 4 časti.
-
6
Každý bochník vyvaľkáme na obdĺžnik, naplníme štvrtinou plnky a zrolujeme.
-
7
Jednotlivé rolky vkladáme do vymastenej okrúhlej formy a stáčame do tvaru slimáka. Začíname od stredu.
-
8
Prikladáme ďalšie rolky. Potrieme olejom, posypeme sezamovými semienkami.
-
9
Upečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C 30 minút. Hneď po upečení ešte potrieme olejom.
-
10
Dobrú chuť.
Diskusia k receptu