Tiramisu s marakujou

Róbert Kirth
šéfkuchár Makery Restaurant v Bratislave, 21. marca 2022
Tiramisu s marakujou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

4 ks (optimálne pasterizované alebo čo najčerstvejšie)
160 g
480 g
80 ml
35 ml
40 ml
200 g




Postup

  1. 1

    Griláž pripravíme tak, že z cukru a z trochy vody urobíme karamel, pridáme arašidy (koľko cukru, toľko orechov). Zamiešame a horúce nalejeme na plech s papierom na pečenie. Necháme vychladnúť a nalámeme alebo rozdrvíme tĺčikom na mäso či v mažiari.

  2. 2

    Žĺtky a bielky oddelíme, z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s cukrom dopenista. Do mascarpone dáme vanilkový sirup, žĺtkovú penu a potom opatrne vmiešame sneh z bielkov.

  3. 3

    Kávu zmiešame s rumom a namáčame do nej piškóty. Do pohárov ukladáme striedavo krém, griláž, piškóty, nakrájanú marakuju pokvapkanú limetkovou šťavou. Opakujeme, kým všetko nespotrebujeme.

  4. 4

    Vrch ozdobíme kakaom, drvenou grilážou, nastrúhanou limetkovou kôrou a mätou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia