Tiramisu s marakujou
Róbert Kirth
šéfkuchár Makery Restaurant v Bratislave, 21. marca 2022
šéfkuchár Makery Restaurant v Bratislave, 21. marca 2022
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Griláž pripravíme tak, že z cukru a z trochy vody urobíme karamel, pridáme arašidy (koľko cukru, toľko orechov). Zamiešame a horúce nalejeme na plech s papierom na pečenie. Necháme vychladnúť a nalámeme alebo rozdrvíme tĺčikom na mäso či v mažiari.
- 2
Žĺtky a bielky oddelíme, z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s cukrom dopenista. Do mascarpone dáme vanilkový sirup, žĺtkovú penu a potom opatrne vmiešame sneh z bielkov.
- 3
Kávu zmiešame s rumom a namáčame do nej piškóty. Do pohárov ukladáme striedavo krém, griláž, piškóty, nakrájanú marakuju pokvapkanú limetkovou šťavou. Opakujeme, kým všetko nespotrebujeme.
- 4
Vrch ozdobíme kakaom, drvenou grilážou, nastrúhanou limetkovou kôrou a mätou.
Tiež tiramisu:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu