Dusené bravčové mäso
Dusené bravčové mäso

Bravčový perkelt

frommykitchendotcom - bez fotkyfrommykitchendotcom, 22. mája 2023

Suroviny

750 g (alebo pliecko)
1 ks väčšia
1 PL
2-3 strúčiky
štipka
malý kúsok
2-3 ks
 (na zahustenie)




Postup

  1. 1

    Cibuľu nakrájame nadrobno a do sklovita opražíme na masti. Následne pridáme umyté mäso nakrájané na kocky a orestujeme spolu s cibuľkou, aby sa “zatiahlo”.

  2. 2

    Pridáme nakrájaný cesnak, červenú sladkú papriku, korenie na bravčové pečené, rascu a podlejeme trochu vody.

  3. 3

    Mäsko krásne prevonia, ak k nemu pridáte paradajku a papriku. Úplne stačia 1-2 cherry paradajky a asi 1/3 papriky. Keď sa paradajky rozvaria, paradajkové šupky vyberieme, ale ak vám nevadia, tak ich tam nechajte.

  4. 4

    Soľ pridávam až keď je mäso napoly uvarené a hotový perkelt zahustím nastrúhaným zemiakom. Chutí fantasticky s akýmkoľvek prívarkom. U nás bol kapustový.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia