Veľkonočný baranček v štýle tiramisu
mesačník Varecha, 14. apríla 2022

Foto: Kulinární studio MAFRA
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
| 3 ks |
|
| 4 ks |
|
| 150 g |
|
| 60 ml |
|
| 300 g |
|
| 1 ČL |
|
| 40 g |
|
| 60 ml |
|
| 60 ml |
|
| 100 ml |
|
| štipka |
|
| Na vymastenie a vysypanie formy: | |
|
|
|
|
|
|
| Krém: | |
| 500 g |
|
| 3 PL |
|
| 100 ml |
|
| 150 ml |
|
| Na pokvapkanie: | |
| 60 ml |
|
| 100 ml |
|
Postup
-
1
Formu na barančeka vymastíme maslom a vysypeme hrubou múkou. Tri celé vajíčka a štyri žĺtky vyšľaháme so štipkou soli a s cukrom do pevnej peny, potom postupne zapracujeme olej a preosiatu múku zmiešanú so sódou bikarbónou a škrobom. Nakoniec vmiešame postupne silné espresso, amaretto a smotanu.
- 2
Do pripravenej formy nalejeme cesto a pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C asi 60 minút. Upečeného barančeka necháme vychladnúť a potom ho opatrne vyklopíme z formy.
- 3
Krém: Mascarpone zľahka premiešame s cukrom a vaječným likérom. Pridáme smotanu a vyšľaháme na pevný krém. Prenesieme ho do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou.
- 4
Silné espresso premiešame s amarettom a celého barančeka pokvapkáme. Potom ho ozdobíme krémom a pred podávaním môžeme posypať kakaom.
Tiež veľkonočný baranček:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu