Veľkonočný baranček
Veľkonočný baranček

Veľkonočný baranček v štýle tiramisu

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 14. apríla 2022
Veľkonočný baranček v štýle tiramisu
Foto: Kulinární studio MAFRA
10
porcií
50 minút
príprava
60 minút
na 160 °C

Suroviny

3 ks
4 ks
150 g
60 ml
300 g
1 ČL
40 g
60 ml
60 ml
100 ml
štipka
Na vymastenie a vysypanie formy:
Krém:
500 g
3 PL
100 ml
150 ml
Na pokvapkanie:
60 ml
100 ml




Postup

  1. 1

    Formu na barančeka vymastíme maslom a vysypeme hrubou múkou. Tri celé vajíčka a štyri žĺtky vyšľaháme so štipkou soli a s cukrom do pevnej peny, potom postupne zapracujeme olej a preosiatu múku zmiešanú so sódou bikarbónou a škrobom. Nakoniec vmiešame postupne silné espresso, amaretto a smotanu.

  2. 2

    Do pripravenej formy nalejeme cesto a pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C asi 60 minút. Upečeného barančeka necháme vychladnúť a potom ho opatrne vyklopíme z formy.

  3. 3

    Krém: Mascarpone zľahka premiešame s cukrom a vaječným likérom. Pridáme smotanu a vyšľaháme na pevný krém. Prenesieme ho do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou.

  4. 4

    Silné espresso premiešame s amarettom a celého barančeka pokvapkáme. Potom ho ozdobíme krémom a pred podávaním môžeme posypať kakaom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia