Plnená paprika na poľský spôsob
Foto: ludo123
Tento recept mi dal poľský kolega, keď sme pracovali ešte v Nemecku, vyzerá a aj chutí skvele.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Na panvici s olejom opražíme nakrájanú cibuľu spolu s cesnakom do zlatista a odstavíme bokom.
- 2
Do misky dáme ryžu, ktorú zaparíme horúcou vodou, potom poriadne prepláchneme a scedíme. Pridáme k nej prepraženú cibuľu s cesnakom, soľ, korenie, mleté mäso, vajce a pretlak. Všetko poriadne premiešame.
- 3
Zo 4 ks paprík odrežeme vršky, vnútro vyčistíme a naplníme pripravenou ryžovo-mäsovou zmesou. Potom papriky poukladáme do hrnca otvorom smerom nahor.
- 4
Naplnené papriky zalejeme zvyšným pretlakom spolu s vodou, asi 1 cm nad papriky. Varíme 20 minút. Keď sú hotové, odstavíme a necháme ešte dôjsť, potom ich vyberieme na tanier a necháme vychladnúť.
- 5
Následne papriky dáme na plech, posypeme strúhaným syrom, prikryjeme odrezanými vrškami a zas posypeme syrom.
- 6
Dáme do rozohriatej rúry na cca 5 minút pri 200 stupňoch zapiecť a hotovo. My to jeme s chlebom, ale kľudne to môžete použiť aj s paradajkovou omáčkou. Treba skúšať. Dobrú chuť prajem.
Tiež plnená paprika:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem
Ta ryža šťavu vpije,takže je to tak akurat