Plnená paprika
Plnená paprika

Plnená paprika na poľský spôsob

ludo123 - fotkaludo123, 4. apríla 2022
Plnená paprika na poľský spôsob
Foto: ludo123

Tento recept mi dal poľský kolega, keď sme pracovali ešte v Nemecku, vyzerá a aj chutí skvele.

4
porcie
60 minút
príprava
5 minút
na 200 °C

Suroviny

4 ks (hrubostenná, farebná)
1 šálka
500 g mleté
1 ks
1 ks
 (40 %)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na panvici s olejom opražíme nakrájanú cibuľu spolu s cesnakom do zlatista a odstavíme bokom.

  2. 2

    Do misky dáme ryžu, ktorú zaparíme horúcou vodou, potom poriadne prepláchneme a scedíme. Pridáme k nej prepraženú cibuľu s cesnakom, soľ, korenie, mleté mäso, vajce a pretlak. Všetko poriadne premiešame.

  3. 3

    Zo 4 ks paprík odrežeme vršky, vnútro vyčistíme a naplníme pripravenou ryžovo-mäsovou zmesou. Potom papriky poukladáme do hrnca otvorom smerom nahor.

  4. 4

    Naplnené papriky zalejeme zvyšným pretlakom spolu s vodou, asi 1 cm nad papriky. Varíme 20 minút. Keď sú hotové, odstavíme a necháme ešte dôjsť, potom ich vyberieme na tanier a necháme vychladnúť.

  5. 5

    Následne papriky dáme na plech, posypeme strúhaným syrom, prikryjeme odrezanými vrškami a zas posypeme syrom.

  6. 6

    Dáme do rozohriatej rúry na cca 5 minút pri 200 stupňoch zapiecť a hotovo. My to jeme s chlebom, ale kľudne to môžete použiť aj s paradajkovou omáčkou. Treba skúšať. Dobrú chuť prajem.

Diskusia k receptu

kimlo
To vyzerá veľmi dobre, až bude čerstvá paprika zo záhrady tak vyskúšam.
xanadu1955
Vyzerá výborne, určite spravím už sa teším, len sa chcem opýtať, keď sa papriky zalejú 1 cm nad papriky vodou a pretlakom a varia sa, neostane plnka primoc mokrá.
Ďakujem

Zaujímavé video z archívu TV Varecha