Pštrosie vajcia s tekvicovým prívarkom fotorecept
Foto: majkok
5
porcií
porcií
120 minút
príprava
príprava
45 minút
na 220 °C
na 220 °C
Postup
-
1
Mleté mäso okoreníme, osolíme, pridáme 2 vajcia, strúhanku, prelisovaný cesnak a najemno nakrájanú cibuľu. Zvyšných 5 vajec uvaríme natvrdo.
- 2
Mäsovú zmes po častiach roztiahneme, na každú položíme plátok syra a natvrdo uvarené olúpané vajíčko. Zabalíme a vyformujeme guľky. Mäsové guľky ukladáme na pekáč.
- 3
Rozohrejeme rúru na 220 °C. Guľky potrieme masťou a dáme piecť.
- 4
Pečieme cca 45 minút. Ja som pridal na pekáč aj klabasu.
- 5
Tekvicu vydlabeme, nastrúhame, pridáme korenie, soľ a podusíme. Keď je tekvica mäkká, pridáme k nej zápražku. Na konci k prívarku pridáme smotanou na varenie a dochutíme octom a cukrom.
- 6
Zemiaky ako príloha.
Tiež mäsové guľky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu