Bezlepkové čínske rezance
Bezlepkové čínske rezance

Bezlepkové opekané čínske rezance so zeleninou a mäsom

novalim - fotkanovalim, 25. apríla 2023. Komerčný recept.
Bezlepkové opekané čínske rezance so zeleninou a mäsom
Foto: novalim

Dnes budú na obed bezlepkové opekané čínske rezance so zeleninou a mäsom. Jedlo, ktoré je rýchlo hotové a najmä je veľmi praktické. Recept Zobraziť celý popisDnes budú na obed bezlepkové opekané čínske rezance so zeleninou a mäsom. Jedlo, ktoré je rýchlo hotové a najmä je veľmi praktické. Recept možno obmieňať podľa toho, aké ingrediencie vaša chladnička ponúka :-) My sme spotrebovali zvyšky kuraciny z predošlého dňa a zeleninu, ktorú sme našli. Poďme si teda spolu dobre navariť.
Zdroj: www.novalim.sk

2
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 bal. (niťovky)
4 ks
250 g (z predošlého dňa alebo čerstvé, príp. iný druh mäsa)
2 ks stredne veľký
3-4 ks
1 hrsť
1/2 dl
1 ČL tekutý
 (alebo namiesto korenín použijeme hotové korenie na čínu)




Postup

  1. 1

    Do dostatočného množstva osolenej vriacej vody dáme variť bezgluténové cestoviny Procel – niťovky a varíme ich podľa návodu na obale. Uvarené cestoviny scedíme a necháme bokom.

  2. 2

    Kým sa cestoviny varia, pripravíme si ostatné prísady. Cibuľky nakrájame na tenké plátky, mrkvy očistíme a nakrájame na plátky, zelené fazuľky očistíme a nakrájame asi na 2-3 cm kúsky. Karfiolové hlavičky rozoberieme na malé kúsky.

  3. 3

    Ak používame mäso z predošlého dňa, nakrájame ho na menšie kúsky (plátky alebo hrubšie slížiky). Ak používame mäso čerstvé, zasolíme ho, nakrájame na malé kúsky a na oleji ich sprudka opečieme, aby sa mäso uzavrelo. Potom ho podlejeme trochou vody, pridáme korenie na čínu a krátko povaríme do zmäknutia. Keď sa voda odparí, mäso ešte opekáme do chrumkava.

  4. 4

    Na panvici s olivovým olejom opečieme postupne nakrájanú cibuľku, mrkvu, fazuľky, karfiol (alebo pokojne aj inú zeleninu) do chrumkava. Napokon pridáme pripravené mäso, všetko dobre premiešame a krátko orestujeme. Potom pripravenú zmes preložíme do misky a odložíme bokom.

  5. 5

    Na panvicu pridáme trochu oleja, necháme ho rozpáliť a opekáme na ňom uvarené niťovky Procel. Potom ich zalejeme sójovou omáčkou rozmiešanou s medom a ešte krátko opekáme. Nakoniec pridáme pripravenú zmes zeleniny a mäsa, všetko spolu premiešame. V prípade potreby dochutíme soľou a mletým čiernym korením, či niečím pikantným – ako komu chutí. Bezlepkové opekané čínske rezance podávame ihneď.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia