Karamelová panacotta s miso pastou

Kristián Gabriš a Zdenko Polák
Sushiya Atelier v Rovinke, 8. decembra 2022
Karamelová panacotta s miso pastou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
5
porcií
15 (+ chladenie) minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g
200 ml (31 %)
200 ml
30 g
2,5 plátku
5 ČL




Postup

  1. 1

    Želatínové plátky namočíme asi na 10 minút do studenej vody, kým nezmäknú.

  2. 2

    V stredne veľkom hrnci nasucho roztopíme za stáleho miešania cukor a miešame ho, kým nezhnedne. Karamel zalejeme smotanou a kokosovým mliekom. Miešame, kým sa karamel úplne neroztopí. Dochutíme miso pastou podľa chuti.

  3. 3

    Stiahneme z ohňa a počkáme asi 5–10 minút, kým zmes trošku vychladne. Želatínu vytlačíme a primiešame do karamelovej zmesi.

  4. 4

    Do pripravených keramických foriem (100 ml) vlejeme vlažný karamelový krém a dáme zachladiť na pár hodín alebo cez noc do chladničky.

  5. 5

    Panacottu vyklopíme z foriem na tanier. Dozdobíme opraženými sezamovými semienkami, kokosom a podávame so zmrzlinou, šľahačkou alebo s flambovaným ovocím.

Diskusia k receptu