Karamelová panacotta s miso pastou
Kristián Gabriš a Zdenko Polák
Sushiya Atelier v Rovinke, 8. decembra 2022
Sushiya Atelier v Rovinke, 8. decembra 2022
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
5
porcií
porcií
15 (+ chladenie) minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Želatínové plátky namočíme asi na 10 minút do studenej vody, kým nezmäknú.
- 2
V stredne veľkom hrnci nasucho roztopíme za stáleho miešania cukor a miešame ho, kým nezhnedne. Karamel zalejeme smotanou a kokosovým mliekom. Miešame, kým sa karamel úplne neroztopí. Dochutíme miso pastou podľa chuti.
- 3
Stiahneme z ohňa a počkáme asi 5–10 minút, kým zmes trošku vychladne. Želatínu vytlačíme a primiešame do karamelovej zmesi.
- 4
Do pripravených keramických foriem (100 ml) vlejeme vlažný karamelový krém a dáme zachladiť na pár hodín alebo cez noc do chladničky.
- 5
Panacottu vyklopíme z foriem na tanier. Dozdobíme opraženými sezamovými semienkami, kokosom a podávame so zmrzlinou, šľahačkou alebo s flambovaným ovocím.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu