Jahodové tiramisu
Jahodové tiramisu

Tiramisu s jahodami

Jana Štrbková
mesačník Varecha, 31. mája 2022
Tiramisu s jahodami
Foto: Shutterstock
5
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

300 ml (33 %)
150 g
2 PL
50 ml (mandľový likér)
100 ml silné
150 g
2-3 PL
150 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V mise vyšľaháme dotuha smotanu, mascarpone a práškový cukor.

  2. 2

    Do kávy nalejeme mandľový likér amaretto, postupne do nej namáčame polovicu piškót a ukladáme na spodok pripravených pohárikov. Na piškóty rozdelíme asi 2/3 mascarpone krému.

  3. 3

    Na krém navrstvíme nakrájané jahody a zakryjeme ich druhou polovicou piškót namočených v káve. Navrch nanesieme zvyšný mascarpone krém.

  4. 4

    Povrch tiramisu cez jemné sitko posypeme kakaom. Vložíme do chladničky a necháme asi hodinu chladiť.

Diskusia k receptu