Recepty, kde je smotana
Pečeňové paté vo farebnej mrkve
Nech nikto
nemávne rukou.
Jedlá z vnútorností
sú samostatnou
kapitolou, čo dobre
preverí zručnosť
kuchára. Chce to totiž
trpezlivosť i kreativitu,...
Rizoto s hlivou ustricovou
Kedysi dávno (1993 ) som jedol u jednej doktorky rizoto z...
Špargľa vo fašírke a v šunke
Na sezónu špargle sa vždy veľmi teším. Má osobitú chuť, zaujímavý tvar, málo kalórií...
Karfiol z rúry
Tento recept som odkukal z FB, chvália ho, že je karfiol lepší ako vysmážaný,...
Zemiakový prívarok s podtitulom návrat @stefanm
Radi sa vraciate na miesta kde ste sa cítili dobre? Asi áno. Tak týmto príspevkom sa...
Frankfurtská zelená (studená) omáčka
V tomto recepte ide o studenú, bylinkovo-kyslosmotanovú omáčku a ako pravý Frankfurtčan povie: grie Soß (čítaj:...
Zelené slávky so šafranovým krémom
Kvalita, zdravie
a zážitok – to je
filozofia, podľa ktorej
varíme. Z jednoduchých
čerstvých
surovín sa snažíme
šetrným spôsobom
pripraviť chuťovo
vyvážené,...
Hubovo-cesnaková polievka
Pripravíme si všetky suroviny. Huby zalejeme
vriacou vodou a necháme postáť.
Huby môžme nahradiť šampiňónmi z...
Grobské smotanové pagáčiky
Tento týždeň som sa dva krát stretla po ceste z obchodu s našou bývalou pani
poštárkou -...
Domáca panna cotta
Raz som ju chcela skúsiť "vyrobiť" - skúsila som - chutila. Ak máte chuť na...
Sójový segedínsky guláš
Viem, že nie je nad klasický bravčový segedín, ale občas nahradím bravčové mäso sójovými kockami....
Medovníčky Anky z Petrovca
Pred Vianocami (už veľmi dávno) som sa dostala k mäkkým medovníčkom u mojej
svokry. Hneď som...
Špagety s jesennou omáčkou
Komerčný recept<br />Šampiňóny, hliva aj shiitake s aromatickou omáčkou sa perfektne hodia k cestovinám a
potešia...
Kapustový krém s klobásovými knedličkami
Kapustu rozoberieme na listy, dôkladne umyjeme a pokrájame na menšie kúsky. V hrnci rozohrejeme maslo,...
Ostriež na kamute s kešu orieškami
Na pošírovanie ostrieža pripravíme nálev z vody, soli, cukru, celého čierneho korenia, nového...
Jelenie stehno s mandľovým papierom
Jelenie stehno osolíme, okoreníme a sprudka opečieme na oleji. Zalejeme omáčkou demi glace, pridáme...
Anglické rezy
Milí varecháči a varecháčky, dnes je môj zákusok oblečený slávnostnejšie ako inokedy.
Je toto môj...

Pečeňové paté vo farebnej mrkve
Nech nikto nemávne rukou. Jedlá z vnútorností sú samostatnou kapitolou, čo dobre preverí zručnosť kuchára. Chce to totiž trpezlivosť i kreativitu,...

Rizoto s hlivou ustricovou
Kedysi dávno (1993 ) som jedol u jednej doktorky rizoto z...

Špargľa vo fašírke a v šunke
Na sezónu špargle sa vždy veľmi teším. Má osobitú chuť, zaujímavý tvar, málo kalórií...

Karfiol z rúry
Tento recept som odkukal z FB, chvália ho, že je karfiol lepší ako vysmážaný,...

Zemiakový prívarok s podtitulom návrat @stefanm
Radi sa vraciate na miesta kde ste sa cítili dobre? Asi áno. Tak týmto príspevkom sa...

Frankfurtská zelená (studená) omáčka
V tomto recepte ide o studenú, bylinkovo-kyslosmotanovú omáčku a ako pravý Frankfurtčan povie: grie Soß (čítaj:...

Zelené slávky so šafranovým krémom
Kvalita, zdravie a zážitok – to je filozofia, podľa ktorej varíme. Z jednoduchých čerstvých surovín sa snažíme šetrným spôsobom pripraviť chuťovo vyvážené,...

Hubovo-cesnaková polievka
Pripravíme si všetky suroviny. Huby zalejeme vriacou vodou a necháme postáť. Huby môžme nahradiť šampiňónmi z...

Grobské smotanové pagáčiky
Tento týždeň som sa dva krát stretla po ceste z obchodu s našou bývalou pani poštárkou -...

Domáca panna cotta
Raz som ju chcela skúsiť "vyrobiť" - skúsila som - chutila. Ak máte chuť na...

Sójový segedínsky guláš
Viem, že nie je nad klasický bravčový segedín, ale občas nahradím bravčové mäso sójovými kockami....

Medovníčky Anky z Petrovca
Pred Vianocami (už veľmi dávno) som sa dostala k mäkkým medovníčkom u mojej svokry. Hneď som...

Špagety s jesennou omáčkou
Komerčný recept<br />Šampiňóny, hliva aj shiitake s aromatickou omáčkou sa perfektne hodia k cestovinám a potešia...

Kapustový krém s klobásovými knedličkami
Kapustu rozoberieme na listy, dôkladne umyjeme a pokrájame na menšie kúsky. V hrnci rozohrejeme maslo,...

Ostriež na kamute s kešu orieškami
Na pošírovanie ostrieža pripravíme nálev z vody, soli, cukru, celého čierneho korenia, nového...

Jelenie stehno s mandľovým papierom
Jelenie stehno osolíme, okoreníme a sprudka opečieme na oleji. Zalejeme omáčkou demi glace, pridáme...

Anglické rezy
Milí varecháči a varecháčky, dnes je môj zákusok oblečený slávnostnejšie ako inokedy. Je toto môj...