Domáca panna cotta

divoska4444 - bez fotkydivoska4444, 12. januára 2017
Domáca panna cotta
Foto: Divoska4444

Raz som ju chcela skúsiť "vyrobiť" - skúsila som - chutila. Ak máte chuť na niečo veľmi sladké, určite si ju pripravte.

5
porcií

Suroviny

600 ml 33 %
20 g jedlá
2 PL
1 bal (alebo 1 PL vanilínového extraktu)
Na ovocnú omáčku:
 mix podľa chuti (jahody, maliny, černice...)
4 PL
Na polevu:
200 ml
200 ml
6 PL
100 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V 2 dcl smotany necháme napučať želatínu. Zvyšnú smotanu spolu s kryštálovým a vanilínovým cukrom pomaly zahrievame (namiesto vanilínového cukru môžeme použiť vanilínový extrakt). Pridáme smotanu so želatínou a zahrievame, kým sa želatína nerozpustí (nesmie vrieť).

  2. 2

    Menšie nádobky (ja som použila šálky na kávu) vypláchneme studenou vodou a zmes smotany nalejeme do nádob. Dáme stuhnúť.

  3. 3

    Mix ovocia zasypeme kryštálovým cukrom, podlejeme trochou vody a na ohni zredukujeme na primerane hustú omáčku. Kto chce, môže omáčku precediť (zbavíme sa tak drobných zrniečok z malín a černíc).

  4. 4

    Karamelovú polevu pripravíme takto: V nádobe zalejeme cukor vodou, dáme na oheň a varíme, kým sa nám nezačne robiť karamel zlatohnedej farby, pridáme maslo a za stáleho miešania prilejeme smotanu a trocha povaríme. V prípade, že je poleva veľmi hustá prilejeme ešte trocha smotany.

  5. 5

    Panna cottu vyklopíme na tanierik, pridáme ovocnú omáčku, polejeme karamelovou polevou a ozdobíme.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre