Foto: Divoska4444
Raz som ju chcela skúsiť "vyrobiť" - skúsila som - chutila. Ak máte chuť na niečo veľmi sladké, určite si ju pripravte.
porcií
Suroviny
600 ml 33 % |
|
20 g jedlá |
|
2 PL |
|
1 bal (alebo 1 PL vanilínového extraktu) |
|
Na ovocnú omáčku: | |
mix podľa chuti (jahody, maliny, černice...) |
|
4 PL |
|
Na polevu: | |
200 ml |
|
200 ml |
|
6 PL |
|
100 ml |
|
Postup
-
1
V 2 dcl smotany necháme napučať želatínu. Zvyšnú smotanu spolu s kryštálovým a vanilínovým cukrom pomaly zahrievame (namiesto vanilínového cukru môžeme použiť vanilínový extrakt). Pridáme smotanu so želatínou a zahrievame, kým sa želatína nerozpustí (nesmie vrieť).
- 2
Menšie nádobky (ja som použila šálky na kávu) vypláchneme studenou vodou a zmes smotany nalejeme do nádob. Dáme stuhnúť.
- 3
Mix ovocia zasypeme kryštálovým cukrom, podlejeme trochou vody a na ohni zredukujeme na primerane hustú omáčku. Kto chce, môže omáčku precediť (zbavíme sa tak drobných zrniečok z malín a černíc).
- 4
Karamelovú polevu pripravíme takto: V nádobe zalejeme cukor vodou, dáme na oheň a varíme, kým sa nám nezačne robiť karamel zlatohnedej farby, pridáme maslo a za stáleho miešania prilejeme smotanu a trocha povaríme. V prípade, že je poleva veľmi hustá prilejeme ešte trocha smotany.
- 5
Panna cottu vyklopíme na tanierik, pridáme ovocnú omáčku, polejeme karamelovou polevou a ozdobíme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu