Býčie žľazy s mrkvovou kašou a cviklou

Vladimír Bodina
šéfkuchár a spolumajiteľ MOYA Grill Restaurant v Žiline, 18. mája 2017 13:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Býčie žľazy s mrkvovou kašou a cviklouFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 min
príprava
20 min
tepelná úprava

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Býčie žľazy namarinujeme tak, že zmiešame trstinový cukor a hrubú soľ, vtierame do žliaz a napokon prelejeme rumom. Vložíme do chladničky na 24 hodín. Potom žľazy opláchneme a vysušené nakrájame a ugrilujeme.

  2. 2

    Mrkvu s cibuľou upečieme domäkka, dáme do mixéra, prilejeme vývar, smotanu a víno, dochutíme. Pridáme ešte maslo a dohladka vymiešame. K jedlu sa výborne hodí fermentovaná cvikla (dostať kúpiť hotovú, domáca príprava trvá 4 týždne).

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist