Býčie žľazy
Býčie žľazy

Býčie žľazy s mrkvovou kašou a cviklou

Vladimír Bodina
šéfkuchár a spolumajiteľ MOYA Grill Restaurant v Žiline, 18. mája 2017
Býčie žľazy s mrkvovou kašou a cviklou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
200 g
200 g
40 ml
1 kg
1 ks
200 ml
500 ml
80 g
200 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Býčie žľazy namarinujeme tak, že zmiešame trstinový cukor a hrubú soľ, vtierame do žliaz a napokon prelejeme rumom. Vložíme do chladničky na 24 hodín. Potom žľazy opláchneme a vysušené nakrájame a ugrilujeme.

  2. 2

    Mrkvu s cibuľou upečieme domäkka, dáme do mixéra, prilejeme vývar, smotanu a víno, dochutíme. Pridáme ešte maslo a dohladka vymiešame. K jedlu sa výborne hodí fermentovaná cvikla (dostať kúpiť hotovú, domáca príprava trvá 4 týždne).

Diskusia k receptu

hadik
A tento poznáte?

Príde Slovák do španielskej reštaurácie a objedná si špecialitu podniku "Krvavá aréna". Donesu mu veľké býčie žľazy so zemiakmi a oblohou...

O týždeň príde zas a pýta si to, čo mal minule. Tentoraz mu však doniesli dva scvrknuté veľké ako oriešky.

Hosť sa rozčuľuje: "Čo to ma znamenať?"

"Viete, to je tak," ospravedlňuje sa čašník "niekedy vyhrá toreador, niekedy býk!"