Býčie žľazy s mrkvovou kašou a cviklou
Vladimír Bodina
šéfkuchár a spolumajiteľ MOYA Grill Restaurant v Žiline, 18. mája 2017
šéfkuchár a spolumajiteľ MOYA Grill Restaurant v Žiline, 18. mája 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Býčie žľazy namarinujeme tak, že zmiešame trstinový cukor a hrubú soľ, vtierame do žliaz a napokon prelejeme rumom. Vložíme do chladničky na 24 hodín. Potom žľazy opláchneme a vysušené nakrájame a ugrilujeme.
- 2
Mrkvu s cibuľou upečieme domäkka, dáme do mixéra, prilejeme vývar, smotanu a víno, dochutíme. Pridáme ešte maslo a dohladka vymiešame. K jedlu sa výborne hodí fermentovaná cvikla (dostať kúpiť hotovú, domáca príprava trvá 4 týždne).
Tiež žľazy:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Príde Slovák do španielskej reštaurácie a objedná si špecialitu podniku "Krvavá aréna". Donesu mu veľké býčie žľazy so zemiakmi a oblohou...
O týždeň príde zas a pýta si to, čo mal minule. Tentoraz mu však doniesli dva scvrknuté veľké ako oriešky.
Hosť sa rozčuľuje: "Čo to ma znamenať?"
"Viete, to je tak," ospravedlňuje sa čašník "niekedy vyhrá toreador, niekedy býk!"