Zelené slávky so šafranovým krémom
Michal Vajda
šéfkuchár reštaurácie HU:MAN v Žiline, 6. marca 2017
šéfkuchár reštaurácie HU:MAN v Žiline, 6. marca 2017
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Kvalita, zdravie a zážitok – to je filozofia, podľa ktorej varíme. Z jednoduchých čerstvých surovín sa snažíme šetrným spôsobom pripraviť chuťovo vyvážené, atraktívne jedlo. Prečo by ste to neskúsili aj doma?
4
porcie
porcie
5 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na rozohriaty olej dáme šalotku a cesnak a opražíme. Vložíme zelené mušle, nakrájanú jarnú cibuľku, pór a minútu všetko spolu pražíme. Vlejeme víno a necháme mušle spariť približne 3 minúty. Dochutíme soľou.
- 2
Potom mušle vyberieme a do zredukovaného vína pridáme šafran a smotanu a necháme zhustnúť. Dokončíme maslom a petržlenovou vňaťou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu