Zelené slávky so šafranovým krémom

Michal Vajda
šéfkuchár reštaurácie HU:MAN v Žiline, 6. marca 2017
Zelené slávky so šafranovým krémom
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Kvalita, zdravie a zážitok – to je filozofia, podľa ktorej varíme. Z jednoduchých čerstvých surovín sa snažíme šetrným spôsobom pripraviť chuťovo vyvážené, atraktívne jedlo. Prečo by ste to neskúsili aj doma?

4
porcie
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,2 kg
50 g
10 g
50 g
200 ml
20 g
50 g
20 g
200 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na rozohriaty olej dáme šalotku a cesnak a opražíme. Vložíme zelené mušle, nakrájanú jarnú cibuľku, pór a minútu všetko spolu pražíme. Vlejeme víno a necháme mušle spariť približne 3 minúty. Dochutíme soľou.

  2. 2

    Potom mušle vyberieme a do zredukovaného vína pridáme šafran a smotanu a necháme zhustnúť. Dokončíme maslom a petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu