Bravčové srdce
Bravčové srdce

Bravčové srdce na smotane

Vladimír Bodina
šéfkuchár a spolumajiteľ MOYA Grill Restaurant v Žiline, 17. mája 2017
Bravčové srdce na smotane
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
500 g (mrkva, petržlen a zeler)
1 väčší ks
1 strúčik
200 ml
80 g
1 ks
3 PL
3 PL
50 ml
100 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bravčové srdce uvaríme v osolenej vode, ktorú sme dochutili aj korením a bobkovým listom. Medzitým nahrubo nastrúhame koreňovú zeleninu.

  2. 2

    Do panvice nalejeme olej, na ktorom opražíme nakrájanú cibuľku, cesnak, po chvíľke pridáme koreňovú zeleninu a pražíme dozlata. Pridáme horčicu, cukor skaramelizujeme, zalejeme citrónovou šťavou a potom podlievame čistým vývarom zo srdiečka.

  3. 3

    Keď je zmes mäkká, prepasírujeme ju cez jemné sitko, dolejeme smotanou a dochutíme maslom.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Všetci sa tu len mudrujete ako diví a variť to v živote nebudete. Ja mám náhodou doma aj knižku pána šéfkuchára a musím vám povedať, že 99 percent z vás vrátane mňa nikdy nebude takými machrami ako je on!