Bravčové srdce na smotane
Vladimír Bodina
šéfkuchár a spolumajiteľ MOYA Grill Restaurant v Žiline, 17. mája 2017
šéfkuchár a spolumajiteľ MOYA Grill Restaurant v Žiline, 17. mája 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
120 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kg |
|
500 g (mrkva, petržlen a zeler) |
|
1 väčší ks |
|
1 strúčik |
|
200 ml |
|
80 g |
|
|
|
|
|
1 ks |
|
3 PL |
|
3 PL |
|
50 ml |
|
100 ml |
|
|
|
|
Postup
-
1
Bravčové srdce uvaríme v osolenej vode, ktorú sme dochutili aj korením a bobkovým listom. Medzitým nahrubo nastrúhame koreňovú zeleninu.
- 2
Do panvice nalejeme olej, na ktorom opražíme nakrájanú cibuľku, cesnak, po chvíľke pridáme koreňovú zeleninu a pražíme dozlata. Pridáme horčicu, cukor skaramelizujeme, zalejeme citrónovou šťavou a potom podlievame čistým vývarom zo srdiečka.
- 3
Keď je zmes mäkká, prepasírujeme ju cez jemné sitko, dolejeme smotanou a dochutíme maslom.
Tiež bravčové srdce:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/srdce-na-smotane/65135-recept.h...
Ten tvoj recept sa mi tiez velmi paci, coskoro ho vyskusam.
prave! ta omacka ma tak krasnu farbu, ze sa mi nezda,ze by to mohlo byt len tou mrkvou, ked je tam este aj celer a petrzlen. preto som myslela na kurkumu, moze byt aj safran, alebo nejaka tajna prisada. som rada, ze nie som sama, co sa zamyslela ;-)
To máš pravdu, nikdy nebudeš taký macher ako on. A práve preto ti je tá knižka aj zbytočná. :-P