Zapekaný karfiol
Zapekaný karfiol

Karfiol z rúry fotorecept

gordonko - fotkagordonko, 11. apríla 2017
Karfiol z rúry (fotorecept)
Foto: gordonko

Tento recept som odkukal z FB, chvália ho, že je karfiol lepší ako vysmážaný, a tak som to vyskúšal, je Zobraziť celý popisTento recept som odkukal z FB, chvália ho, že je karfiol lepší ako vysmážaný, a tak som to vyskúšal, je to dobré a nie je to nacucané olejom, ale zasa je tam majonéza, tak to nechám na vašom rozhodnutí.

5 minút
príprava
60 minút
na 190 °C

Suroviny

1 ks
4 lyžice
3 lyžice
1 lyžice
1 lyžice
2 - 3 lyžice
50 g (eidam)




Postup

  1. 1

    potrebné suroviny

    Karfiol z rúry (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    karfiol si rozoberieme na rúžice a povaríme ho v solenej vode tak do polomäka ,aby sa nám nerozpadal

    Karfiol z rúry (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    kým sa nám obvarí karfiol dáme si do misky 4 lyžice majonézy , 3 lyžice smatanky , 1lyžicu horčice , 1 lyžicu oleja , soľ ,čierné korenie a premiešame

    Karfiol z rúry (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    obvarený karfiol dáme do zapekacej misy

    Karfiol z rúry (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    naň dáme obsah misky a poprášíme to strúhankou

    Karfiol z rúry (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    posypeme stúhaným syrom a troškou tymiánu , a šup stým do rozohriatej trúby 180 - 190 °C zapekáme kým povrch nieje ,, zlatistý ,,

    Karfiol z rúry (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    zapečené .... ako prílohu som dal zemiaky varené v tlakovom hrnci ...... DOBRÚ CHUŤ

    Karfiol z rúry (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

zahra
Majoneza nevadi, je aj sojova, ale ako obmena klasiky super.
1x myalab
evelynba
V podstate klasický zapekaný karfiol a vôbec tam nemusí byť majonéza, stačí smotana alebo jogurt. Robím občas, niekedy dávam dokonca iba mlieko s rozšľahanými vajcami, aj to je dobré, niekedy vylepším trochou nakrájaného údeného.
staflik
Tak tento typ karfiolu poriadne zasypaný syrom nemôže tromfnúť kvalitný vyprážaný karfiol. A vôbec, zapekaný karfiol sa dá krásne pripraviť rozličným spôsobom aj bez otrepaného syra.
radost
..zasa iná chuť..prečo nie..??syr hore -žiadne pre nás trápenie..??
torticka
Zas jeden fajn recept. Velmi sa mi paci slovo nacucane. To nema chybu, ako kedysi hovoril moj byvaly kolega.
bababa
Ja som namiesto mamonezy použila 3 lyžice smotany a jedno vajîčko a nám to chutilo.
monikab
ano,pochuťková + sladká 12% smotana stačí si myslím s rozšľahanymi vajíčkami,no a syr áno,a lepšie zapiecť... tak to robím ja...
zahra
Skusili sme, bol vyborny. Trochu iny ako robievame, ale o to ide, lebo sa mi zda, ze sa v kuchyni velmi opakujem. Dakujem.
evanaaa
@Katarina2411 (14.4.2017 06:25) To by bola trocha fádna chuť, práve to, že je v smotane aj horčica a koreniny tomu dáva trochu inú príchuť....ale ja by som dala iné bylinky ( tymián veľmi nemusím) a možno aj vajíčko do smotany, no každý má svoj spôsob. A syr je vo väčšine zapekaných jedál.





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia