Pečeňové paté vo farebnej mrkve
šéfkuchár a spolumajiteľ MOYA Grill Restaurant v Žiline, 15. mája 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Nech nikto nemávne rukou. Jedlá z vnútorností sú samostatnou kapitolou, čo dobre preverí zručnosť kuchára. Chce to totiž trpezlivosť i kreativitu, aby sa lacná surovina premenila na „mňamôčku“, hodnú zážitkovej gastronómie.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kačaciu pečeň nakrájame a dáme do panvice, v ktorej sme predtým na masle opražili nakrájanú cibuľu. Pražíme približne päť minút, pridáme koňak, dochutíme čerstvo namletým korením a soľou. Odstavíme, necháme vychladnúť a potom zmes dáme do mixéra.
- 2
Potom pridáme smotanu a zmixujeme do jemnej zmesi. Do hotovej zamiešame zelené korenie a uložíme do chladničky.
- 3
Farebnú mrkvu škrabkou narežeme na tenké plátky, ktoré blanšírujeme asi dve minúty v horúcej vode. Potom ich rýchlo ponoríme do studenej vody, aby si zachovali farbu. Plátky rozložíme na fóliu, navrstvíme zmes a stočíme do trubičky. V chladničke necháme stuhnúť a vychladiť.
Tiež pečeňová paštéta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ani ja, ale možno sa tá farebnosť dá dosiahnuť temperkami...farbu zriediš vodou a mrkvu po blanšírovaní do tejto farebnej zmesi namočíš a počkáš, aký bude výsledný odtieň farby...:-)
kuknite na foto od Janger v této diskuzi:
varecha.pravda.sk/diskusie/4-4-mezinarodni-den-mrkve-inte...