Pečeňová paštéta
Pečeňová paštéta

Pečeňové paté vo farebnej mrkve

Vladimír Bodina
šéfkuchár a spolumajiteľ MOYA Grill Restaurant v Žiline, 15. mája 2017
Pečeňové paté vo farebnej mrkve
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Nech nikto nemávne rukou. Jedlá z vnútorností sú samostatnou kapitolou, čo dobre preverí zručnosť kuchára. Chce to totiž trpezlivosť i kreativitu, aby sa lacná surovina premenila na „mňamôčku“, hodnú zážitkovej gastronómie.

4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
100 ml
80 g
1 ks
50 ml
 rôznofarebná




Postup

  1. 1

    Kačaciu pečeň nakrájame a dáme do panvice, v ktorej sme predtým na masle opražili nakrájanú cibuľu. Pražíme približne päť minút, pridáme koňak, dochutíme čerstvo namletým korením a soľou. Odstavíme, necháme vychladnúť a potom zmes dáme do mixéra.

  2. 2

    Potom pridáme smotanu a zmixujeme do jemnej zmesi. Do hotovej zamiešame zelené korenie a uložíme do chladničky.

  3. 3

    Farebnú mrkvu škrabkou narežeme na tenké plátky, ktoré blanšírujeme asi dve minúty v horúcej vode. Potom ich rýchlo ponoríme do studenej vody, aby si zachovali farbu. Plátky rozložíme na fóliu, navrstvíme zmes a stočíme do trubičky. V chladničke necháme stuhnúť a vychladiť.

Diskusia k receptu

denyany
krásne foto! Paté určite výborné, robievam niečo podobné z kuracej alebo morčacej pečene pod menej honosným názvom bez koňaku.
haji
Krásná práce, až mi oči přecházejí! Smekám, Mistře!
1x nocka
jankov
@Kristina47 (15.5.2017 12:47)

Ani ja, ale možno sa tá farebnosť dá dosiahnuť temperkami...farbu zriediš vodou a mrkvu po blanšírovaní do tejto farebnej zmesi namočíš a počkáš, aký bude výsledný odtieň farby...:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia