Foto: charlotte21
Pred Vianocami (už veľmi dávno) som sa dostala k mäkkým medovníčkom u mojej svokry. Hneď som si pýtala recept. Skúšala som rôzne slovenské obmeny Zobraziť celý popisPred Vianocami (už veľmi dávno) som sa dostala k mäkkým medovníčkom u mojej svokry. Hneď som si pýtala recept. Skúšala som rôzne slovenské obmeny (namiesto bravčovej masti som dala maslo), ale ani raz neboli také ako jej. Tak som sa potom rozhodla ísť presne podľa jej mierok a vyšli a vychádzajú nádherne. Najdôležitejšia vec je 1 šálka = 3dcl.
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Zmiešame všetky ingrediencie okrem múky. Tú masť je tiež dobre si nechať popustiť.
-
2
Postupne zamiešavame múku. Ja som použila Ruskovskú pšenično-ražnú. (aj na obale je informácia, že je vhodná na medovníky). Pozor bude to veľká masa a treba na to silu. Ja som používala ruku:-D.
-
3
No a tu prichádzame k najčudnejšiemu kroku. Cesto je totiž tekuté a vláčne. Takže polievkovou lyžicou naberáme kôpky, ktoré pokladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Treba nechať medzi nimi vhodný odstup aspoň 5 cm. Ony sa trošku roztečú tým teplom a vznikne akoby medovníková placka. Svokra dáva orechy. Ja som v tejto várke nedávala. Chceme zdobiť. Pečieme na 150-160 °C. V podstate sušíme. Mám elektrickú rúru.
-
4
No a takto vyzerá ten zázrak tesne pred vybratím z rúry.
a pomer je nasledovný: Pšeničná múka hladká T650 (90%), Ražná múka chlebová (10%)
Moc děkuji, jsi zlatá!! T650 mám, stejně jako ražnú múku, tak to mixnu osobně. S masťou nemám probléma, vařím na masti už roky. S masťou robí moja mama medvedie labky, důlkové kakaové koláčky - šmalcové guličky. Všechno jsou to staré recepty, podle naší babi a jsou výborné! Tvůj recept vyzkouším!