Medovníčky Anky z Petrovca fotorecept

charlotte21 - bez fotkycharlotte21, 2. decembra 2016 13:29
Ďalšie recepty »

Pred Vianocami (už veľmi dávno) som sa dostala k mäkkým medovníčkom u mojej svokry. Hneď som si pýtala recept. Skúšala som rôzne slovenské obmeny (namiesto bravčovej masti som dala maslo), ale ani raz neboli také ako jej. Tak som sa potom rozhodla ísť presne podľa jej mierok a vyšli a vychádzajú nádherne. Najdôležitejšia vec je 1 šálka = 3dcl.

30 min
príprava
15 min
na 160 °C

Suroviny

1 šálka
1 šálka
1 a 1/2 šálky (spustený)
1 šálka
1 balíček
2 KL
3 kusy
800 gramov
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Zmiešame všetky ingrediencie okrem múky. Tú masť je tiež dobre si nechať popustiť.

    Medovníčky Anky z Petrovca (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Postupne zamiešavame múku. Ja som použila Ruskovskú pšenično-ražnú. (aj na obale je informácia, že je vhodná na medovníky). Pozor bude to veľká masa a treba na to silu. Ja som používala ruku:-D.

    Medovníčky Anky z Petrovca (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    No a tu prichádzame k najčudnejšiemu kroku. Cesto je totiž tekuté a vláčne. Takže polievkovou lyžicou naberáme kôpky, ktoré pokladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Treba nechať medzi nimi vhodný odstup aspoň 5 cm. Ony sa trošku roztečú tým teplom a vznikne akoby medovníková placka. Svokra dáva orechy. Ja som v tejto várke nedávala. Chceme zdobiť. Pečieme na 150-160 °C. V podstate sušíme. Mám elektrickú rúru.

    Medovníčky Anky z Petrovca (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    No a takto vyzerá ten zázrak tesne pred vybratím z rúry.

    Medovníčky Anky z Petrovca (fotorecept) - obrázok 4
Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist