Kapustový krém s klobásovými knedličkami
kuchárka reštaurácie Pivnica pri studni v Detve, 29. novembra 2016
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 hlávka menšia |
|
2,5 PL |
|
2 PL |
|
1,2 l |
|
|
|
|
|
|
|
Na klobásové knedle: | |
200 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
štipka |
|
štipka |
|
|
|
|
|
|
|
Na ozdobenie: | |
100 g tenké plátky |
|
|
Postup
-
1
Kapustu rozoberieme na listy, dôkladne umyjeme a pokrájame na menšie kúsky. V hrnci rozohrejeme maslo, zasypeme múkou a pripravíme svetlú zápražku. Zalejeme chladným vývarom, prešľaháme a privedieme k varu.
- 2
Potom pridáme kapustu a varíme minimálne 20 minút do zmäknutia. Hotovú polievku rozmixujeme, zjemníme smotanou a dochutíme soľou a korením.
- 3
Klobásové knedle: Nadrobno nakrájanú žemľu zvlhčíme rozšľahaným vajcom a zmiešame so zomletým mäsom a nadrobno nakrájanou klobásou. Zmes dochutíme soľou, korením, paprikou a bylinkami. Vytvarujeme knedličky, potrieme ich olejom a na plechu vyloženom papierom na pečenie upečieme dozlatista.
- 4
Na každú porciu polievky v tanieri pridáme klobásové knedličky, plátok opečenej slaninky a ozdobíme petržlenovou vňaťou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu