Foto: podravka
Komerčný recept<br />Šampiňóny, hliva aj shiitake s aromatickou omáčkou sa perfektne hodia k cestovinám a potešia vás jednoduchou lesnou chuťou.
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
Suroviny
400 g |
|
|
|
Omáčka: | |
500 g (šampiňóny, hliva, shiitake, ...) |
|
3 lyžice |
|
2 strúčiky |
|
400 ml |
|
100 ml |
|
1 kocka |
|
|
|
|
Postup
-
1
Špagety uvaríme vo vriacej osolenej vode a potom ich scedíme.
- 2
Hríby očistíme a nakrájame na plátky alebo štvrtiny v závisloti od veľkosti. Na rozpálený olej dáme pretlačený cesnak a nakrájané hríby.
- 3
Chvíľku pražíme, potom prilejeme smotanu, víno a primiešame hovädzí bujón.
- 4
Varíme na miernom ohni, dokým nedostaneme omáčku a podľa potreby osolíme a okoreníme.
- 5
Špagety prelejeme omáčkou a podávame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu