Rizoto s hlivou ustricovou fotorecept
Foto: gordonko
Kedysi dávno (1993 ) som jedol u jednej doktorky rizoto z hlivou ustricovou, chutilo Zobraziť celý popisKedysi dávno (1993 ) som jedol u jednej doktorky rizoto z hlivou ustricovou, chutilo mi to moc, ale recept som nemal a tak som čakal na príležitosť urobiť si ho sám .... neni ako vtedy, ale je to mňamka
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Potrebné suroviny
-
2
Cibulu pokrájanú na drobno osmahneme do sklovita na oleji , pridáme hlivu pokrájanú na väčšie kúsky. Do vedlajšieho hrnca si dáme uvariť hrnček ryže.
-
3
Kým si hliva pustí svoju šťavu, podlejeme ju trochou vína.
-
4
Oridáme koreniny , drcvenú rascu, čierne korenie a osolíme.
-
5
Keď máme hlivu mäkkú, pridáme uvarenú ryžu a premiešame.
-
6
Nakoniec pridáme trochu smotany, premiešame a odstavíme z ohňa.
-
7
Hotové naložíme na tanier, môžme pridať z ostatej smotany a posypeme syrom.
-
8
Dupla s červenou cviklou DOBRÚ CHUŤ
stačil-i chutil-by mi obed bez neho..
pracuješ s fantáziou..
a to je dobre..:-)
a vieš ,že máš pravdu , varil som aj pre tých bez domova ... 10 l kapustnice ,aby mali lepšie sviatky - aj hrniec mi poctivo vrátili
čím plesnivejší tým lepšie .... rok stará Niva už asi jedlá nebude , okrem toho syr by sa v chladničke nemal skladovať
v pohodeeee taká dobre plesnivá Niva z mliekom to je lahôdka
máš smolu ja mam radšej baby a okrem toho neni si môj tip