Tekvicový krém
Foto: nocka
Jemný krém z tekvice hokkaido
4
porcie
porcie
35 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Tekvicu očistíme, nakrájame na menšie kúsky, polejeme olejom, pridáme tymián a cesnak vložíme do vyhriatej rúry upiecť.
- 2
Pripravíme si cibuľový základ, pridáme upečenú tekvicu, podlejeme vodou, alebo vývarom a podusíme. Udusenú tekvicu rozmixujeme, prehrejeme, pridáme smotanu a ochutíme.
- 3
Tekvicové jadrá opečieme na panvici. Pred koncom opekania posypeme práškovým cukrom a karamelizujeme. Karamel a jadrá použijeme aj na dozdobenie.
Tiež tekvicová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu