Tekvicová polievka
Tekvicová polievka

Tekvicový krém

nocka - bez fotkynocka, 12. mája 2017
Tekvicový krém
Foto: nocka

Jemný krém z tekvice hokkaido

4
porcie
35 minút
príprava

Suroviny

500 g
40 g
40 g
4 g
60 g
10 g
60 g
80 g




Postup

  1. 1

    Tekvicu očistíme, nakrájame na menšie kúsky, polejeme olejom, pridáme tymián a cesnak vložíme do vyhriatej rúry upiecť.

  2. 2

    Pripravíme si cibuľový základ, pridáme upečenú tekvicu, podlejeme vodou, alebo vývarom a podusíme. Udusenú tekvicu rozmixujeme, prehrejeme, pridáme smotanu a ochutíme.

  3. 3

    Tekvicové jadrá opečieme na panvici. Pred koncom opekania posypeme práškovým cukrom a karamelizujeme. Karamel a jadrá použijeme aj na dozdobenie.

Diskusia k receptu

evanaaa
Z tekvice poznám len klasický prívarok, v inej podobe som skúšala len raz, pečenú, ale možno si niekedy uvarím aj takúto krémovú polievku, aby som vedela, ako chutí, ale tak pekne sa mi určite nepodarí ju upraviť.
radox1
5*,cukry v tekvici pocas pecenia skaramelizuju,a polievka dostane uplne iny level ako ked sa len povari.
mirkajan
Vynikajúca, varila som dnes na obed, veľmi chutila mladšej dcére, ktorá podobnú jedla u kamarátky a teraz chcela takú istú. Skúsila som tento recept a zdá sa, že sme trafili do čierneho.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia