Dvojfarebný špargľový krém
Marcel Sekereš
šéfkuchár Hotela sv. Ludmila**** v Skalici, 25. apríla 2017
šéfkuchár Hotela sv. Ludmila**** v Skalici, 25. apríla 2017
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistenú a najemno nakrájanú šalotku speníme na masle, pridáme očistenú nadrobno nakrájanú bielu špargľu, opražíme, zalejeme vínom, dochutíme soľou, korením, muškátovým orieškom a varíme domäkka.
- 2
Pred dovarením pridáme smotanu, zahustíme kukuričnou múkou, prevaríme, pridáme pár kvapiek pomaranča, pomixujeme a krém precedíme cez jemné sitko.
- 3
Rovnako pripravíme krém zo zelenej špargle. Na taniere rozdelíme oba farebné krémy tak, aby sa nepomiešali.
Tiež krémová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu