Špargľová krémová polievka
Špargľová krémová polievka

Dvojfarebný špargľový krém

Marcel Sekereš
šéfkuchár Hotela sv. Ludmila**** v Skalici, 25. apríla 2017
Dvojfarebný špargľový krém
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
200 g
60 g
20 g
200 ml
1 PL
50 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Očistenú a najemno nakrájanú šalotku speníme na masle, pridáme očistenú nadrobno nakrájanú bielu špargľu, opražíme, zalejeme vínom, dochutíme soľou, korením, muškátovým orieškom a varíme domäkka.

  2. 2

    Pred dovarením pridáme smotanu, zahustíme kukuričnou múkou, prevaríme, pridáme pár kvapiek pomaranča, pomixujeme a krém precedíme cez jemné sitko.

  3. 3

    Rovnako pripravíme krém zo zelenej špargle. Na taniere rozdelíme oba farebné krémy tak, aby sa nepomiešali.

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: