Quiche s morskými plodmi

Peter Oravec
šéfkuchár reštaurácie Flamender v Bratislave, 5. septembra 2017
Quiche s morskými plodmi
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
20 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g
300 g
10 g
10 g
1 ks
5 g
100 g
50 g
5 g
50 ml
600 g (mix)
10 g
100 ml
100 g
80 g
480 g (mix)
600 ml
50 g
4 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto: Múku vymiešame so soľou, vajcom a maslom. Do hotového cesta pridáme kypriaci prášok a vložíme ho do chladničky asi na 30 minút. Počas chladenia cesta pripravíme morské plody, ktoré na oleji opražíme na šalotke, cesnaku a čili. Podlejeme ich bielym vínom, ktoré necháme odpariť. Posolíme a okoreníme podľa chuti, pridáme maslo a koriander. Necháme odstáť.

  2. 2

    Cesto vyvaľkáme do okrúhlej formy a pridáme mix morských plodov. Všetko zalejeme smotanou s rozmixovanými, osolenými vajíčkami. Posypeme strúhaným parmezánom a čerstvou petržlenovou vňaťou. Vložíme do rúry predhriatej na 190 °C a pečieme dozlatista 35 minút.

  3. 3

    Medzitým pripravíme miešaný šalát a dresing z odšťaveného citróna, pomaranča a olivového oleja. Po dopečení necháme 10 minút odstáť.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: