Quiche s morskými plodmi
šéfkuchár reštaurácie Flamender v Bratislave, 5. septembra 2017

Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 150 g |
|
| 300 g |
|
| 10 g |
|
| 10 g |
|
| 1 ks |
|
| 5 g |
|
| 100 g |
|
| 50 g |
|
| 5 g |
|
| 50 ml |
|
| 600 g (mix) |
|
| 10 g |
|
| 100 ml |
|
| 100 g |
|
| 80 g |
|
| 480 g (mix) |
|
| 600 ml |
|
|
|
|
| 50 g |
|
| 4 ks |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Cesto: Múku vymiešame so soľou, vajcom a maslom. Do hotového cesta pridáme kypriaci prášok a vložíme ho do chladničky asi na 30 minút. Počas chladenia cesta pripravíme morské plody, ktoré na oleji opražíme na šalotke, cesnaku a čili. Podlejeme ich bielym vínom, ktoré necháme odpariť. Posolíme a okoreníme podľa chuti, pridáme maslo a koriander. Necháme odstáť.
- 2
Cesto vyvaľkáme do okrúhlej formy a pridáme mix morských plodov. Všetko zalejeme smotanou s rozmixovanými, osolenými vajíčkami. Posypeme strúhaným parmezánom a čerstvou petržlenovou vňaťou. Vložíme do rúry predhriatej na 190 °C a pečieme dozlatista 35 minút.
- 3
Medzitým pripravíme miešaný šalát a dresing z odšťaveného citróna, pomaranča a olivového oleja. Po dopečení necháme 10 minút odstáť.
Tiež quiche:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu