Tvarohové suflé
Tvarohové suflé

Špargľovo–tvarohové suflé s jahodami

Marcel Sekereš
šéfkuchár Hotela sv. Ludmila**** v Skalici, 26. apríla 2017
Špargľovo–tvarohové suflé s jahodami
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
na 220 °C

Suroviny

150 g
80 g
100 ml
 na vymastenie formičiek
80 g na vysypanie formičiek
2 stonky
2 KL
3 ks
300 g
 na posypanie




Postup

  1. 1

    Špargľu očistíme, nakrájame nadrobno a uvaríme v smotane domäkka. Uvarenú špargľu rozmixujeme najemno. Rúru rozohrejeme na 220 °C. Hlboký plech naplníme do polovice vodou, formičky na suflé vytrieme maslom a vysypeme cukrom.

  2. 2

    Vajcia oddelíme, žĺtky s tvarohom spolu vymiešame dohladka a primiešame sirup. Bielky spolu so štipkou soli vyšľaháme do peny a vmiešame pomaly do špargľovej masy.

  3. 3

    Do formičiek vložíme nadrobno nakrájanú rebarboru a jahody, zalejeme špargľovou masou a dáme piecť do vodného kúpeľa do rúry rozohriatej na 220 °C na 20 minút. Hotové suflé podávame za tepla posypané práškovým cukrom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia