Špargľa vo fašírke a v šunke
šéfkuchár Hotela sv. Ludmila**** v Skalici, 24. apríla 2017
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Na sezónu špargle sa vždy veľmi teším. Má osobitú chuť, zaujímavý tvar, málo kalórií a ako tvrdil už aj Hippokrates, rôznorodé liečivé účinky. Navyše Zobraziť celý popisNa sezónu špargle sa vždy veľmi teším. Má osobitú chuť, zaujímavý tvar, málo kalórií a ako tvrdil už aj Hippokrates, rôznorodé liečivé účinky. Navyše dáva znamenie, že v kuchyni definitívne zavládla jar.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistenú špargľu 3 minúty blanšírujeme v osolenej vode, vyberieme, schladíme v studenej vode a osušíme. Výhonky pokrájame na rovnako dlhé kúsky (odrezky môžeme použiť do šalátu alebo len zľahka prehodíme na panvici s maslom, so soľou a s korením, so štipkou cukru a s pár kvapkami limetky alebo pomaranča).
- 2
Bravčovú panenku umyjeme, očistíme, nakrájame a pomelieme najemno v mlynčeku na mäso. Do pomletého mäsa pridáme smotanu, vajce, soľ, korenie, postrúhaný parmezán a vymiešame do hladkej masy.
- 3
Pripravenou hmotou zabalíme kúsok po kúsku špargľu tak, aby prečnievala špička a spodok špargle. Píniové oriešky posekáme najemno. Obalené špargle zavinieme do plátkov sušenej šunky, vyvaľkáme v orieškoch a pomaly pečieme v panvici s olejom zo všetkých strán.
Tiež so špargľou:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
asi za 2 tyzdne budeme mat sparglu tento rok
a tento recept sa mi velmi paci
to je jak cely obed na spargli do ruky a utekat spet do zahrady !! jar je blisko.
hops som nepovedal , som v severnwej kanade
joe