Sójový segedínsky guláš fotorecept

eruska25 - fotkaeruska25, 12. januára 2017
Sójový segedínsky guláš (fotorecept)
Foto: eruska25

Viem, že nie je nad klasický bravčový segedín, ale občas nahradím bravčové mäso sójovými kockami. A veru je fantastický aj sójový, syn s manželom Zobraziť celý popisViem, že nie je nad klasický bravčový segedín, ale občas nahradím bravčové mäso sójovými kockami. A veru je fantastický aj sójový, syn s manželom ani nezbadali, že nemajú mäso - a to sú fajnšmekri.

4
porcie
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
500 g
1 ks
1 strúčik
1 ČL
2 ČL
4 ks
2 ks
150 ml
2 PL
2 PL (nemusí byť)




Postup

  1. 1

    Sójové kocky uvaríme podľa návodu. Scedíme, zliatu vodu si odložíme a kocky necháme vychladnúť na sitku.

    Sójový segedínsky guláš (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Medzitým si v miske zmiešame 2 PL oleja, mletú papriku, gulášové korenie, môžeme pridať aj 2 PL piva. Pridáme odkvapkané sójové kocky, zamiešame a necháme 2 hodiny odležať.

    Sójový segedínsky guláš (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom v hrnci orestujeme pokrájanú cibuľu, pridáme sójové kocky, zalejeme scedenou vodou z varenia sójových kociek, prípadne zeleninovým vývarom, pridáme nové korenie a bobkový list, chvíľu povaríme. Pridáme kyslú kapustu. Keď je veľmi kyslá, môžeme ju najprv opláchnuť. Varíme do zmäknutia kapusty.

    Sójový segedínsky guláš (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ochutíme cesnakom, majoránkou, rascou, soľou, nakoniec prilejeme smotanu. Keď sa nám podarí, vyberieme bobkové listy a nové korenie. Podávame s knedlíkom.

Diskusia k receptu

kimlo
Toť nedávno Zdeněk Pohlreich hovoril v jednej vegánskej reštaurácií že
"všechny nahrážky stojí za hovno..." a myslím že je to pravda. :-)
conscientia
@Kimlo Při vší úctě, pane...ale práve Zdeňka P. by som brala s rezervou - no to som ja. Segedín robím tiež so sójovým mäsom, tak 50:50 nenahradí chuť mäsa, no o to mi ani nejde. Nevarím profesionálne, chutí mi to však.

45678
@Kimlo (13.1.2017 12:25)
Suhlasim:-) aj preto si recept nezasluzi nazov segedinsky.
Pokojne by sa dalo jedlo pomenovat sojove kocky s kapustou a neboli by pripomienky.

1x 45678
haji
Každý to má nastavené po svém. Sojové maso se sníst dá. V práci si ze mě dělávali srandu. Když jsme šli na oběd, chlapi z výroby na mě volávali: "Zase sis dala molitan?!" Rozebírat sojové maso působilo bujaré veselí, zvláště pánské osazenstvo se mohlo uválet smíchy a předváděli se, kdo bude mít lepší narážku, pointu. Mně to nevadilo, klidně jsem jim kontrovala. Sranda přece musí být, i kdyby na chleba nebylo. Nebo na molitan?! Krásný den přeji všem!
bubaya
Nechápem vaše pobúrenie nad názvom. Na vareche je x receptov s názvom Pizza, Rizoto, Risotto, Tiramisu, ktoré s pôvodným receptom majú spoločné veľmi málo. Nikomu to žily netrhá. Tento recept okrem mäsa má ostatné suroviny aj postup totožný ako v skutočnom mäsovom segedíne. Takže odporúčam názov Sójové kocky á lá segedín a budete spokojní? Ak chce niekto skúsil, či sú sojové kocky jedlé, tak odporúčam práve v segedíne.
Čo sa samotného receptu týka, nemá chyby. Ja odporúčam použiť radšej sójové plátky, sú tenšie a rýchlejšie natiahnu všetky dobré chute. Keď zmäknú, stačí ich len prekrojiť na vhodnú veľkosť. A keď segedín á lá kocka postojí do druhého dňa, tak je o 100% lepší
bubaya
@Haji (13.1.2017 14:33)

My tomu zas hovoríme papundekel. Farbou aj štruktúrou sa to podobá viac na papundekel, molitan je veľmi svetlý a ľahký, porézny. Papundeklový segedín.
1x haji
haji
@Bubaya (13.1.2017 23:59)
haha papundekel by mě nanapadl, dobrý!! Sojové kostky když se namočí a uvaří /bod 1/ tak trochu molitan v kostkách připomínají. Pánové chtěli být vtipní - a byli! Jednu dobu jsem používala sojovou drť jako příměs do sekané. Vizuelně hezčí je růžová /barvená červenou řepou/. Extrudované sojové výrobky už mě popustily, ale klidně bych si je dala, nemám tam totální stopku. Jen cena je dnes někde jinde. Všechno se vyvíjí.
jaroslav1234
@kimlo (13.1.2017 12:25)

Z 90% máš urcite pravdu ale fakt segedin zo sóje je fajny, aj rizoto zo sójovych kociek je dobre aj ked aj ja som mäsožravec😀




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia