Sójový segedínsky guláš fotorecept

eruska25 - fotkaeruska25, 12. januára 2017
Sójový segedínsky guláš (fotorecept)
Foto: eruska25

Viem, že nie je nad klasický bravčový segedín, ale občas nahradím bravčové mäso sójovými kockami. A veru je fantastický aj sójový, syn s manželom ani nezbadali, že nemajú mäso - a to sú fajnšmekri.

4
porcie
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
500 g
1 ks
1 strúčik
1 ČL
2 ČL
4 ks
2 ks
150 ml
2 PL
2 PL (nemusí byť)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Sójové kocky uvaríme podľa návodu. Scedíme, zliatu vodu si odložíme a kocky necháme vychladnúť na sitku.

    Sójový segedínsky guláš (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Medzitým si v miske zmiešame 2 PL oleja, mletú papriku, gulášové korenie, môžeme pridať aj 2 PL piva. Pridáme odkvapkané sójové kocky, zamiešame a necháme 2 hodiny odležať.

    Sójový segedínsky guláš (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom v hrnci orestujeme pokrájanú cibuľu, pridáme sójové kocky, zalejeme scedenou vodou z varenia sójových kociek, prípadne zeleninovým vývarom, pridáme nové korenie a bobkový list, chvíľu povaríme. Pridáme kyslú kapustu. Keď je veľmi kyslá, môžeme ju najprv opláchnuť. Varíme do zmäknutia kapusty.

    Sójový segedínsky guláš (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ochutíme cesnakom, majoránkou, rascou, soľou, nakoniec prilejeme smotanu. Keď sa nám podarí, vyberieme bobkové listy a nové korenie. Podávame s knedlíkom.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Nechápem vaše pobúrenie nad názvom. Na vareche je x receptov s názvom Pizza, Rizoto, Risotto, Tiramisu, ktoré s pôvodným receptom majú spoločné veľmi málo. Nikomu to žily netrhá. Tento recept okrem mäsa má ostatné suroviny aj postup totožný ako v skutočnom mäsovom segedíne. Takže odporúčam názov Sójové kocky á lá segedín a budete spokojní? Ak chce niekto skúsil, či sú sojové kocky jedlé, tak odporúčam práve v segedíne.
Čo sa samotného receptu týka, nemá chyby. Ja odporúčam použiť radšej sójové plátky, sú tenšie a rýchlejšie natiahnu všetky dobré chute. Keď zmäknú, stačí ich len prekrojiť na vhodnú veľkosť. A keď segedín á lá kocka postojí do druhého dňa, tak je o 100% lepší