Foto: eruska25
Viem, že nie je nad klasický bravčový segedín, ale občas nahradím bravčové mäso sójovými kockami. A veru je fantastický aj sójový, syn s manželom Zobraziť celý popisViem, že nie je nad klasický bravčový segedín, ale občas nahradím bravčové mäso sójovými kockami. A veru je fantastický aj sójový, syn s manželom ani nezbadali, že nemajú mäso - a to sú fajnšmekri.
porcie
tepelná úprava
Postup
-
1
Sójové kocky uvaríme podľa návodu. Scedíme, zliatu vodu si odložíme a kocky necháme vychladnúť na sitku.
-
2
Medzitým si v miske zmiešame 2 PL oleja, mletú papriku, gulášové korenie, môžeme pridať aj 2 PL piva. Pridáme odkvapkané sójové kocky, zamiešame a necháme 2 hodiny odležať.
-
3
Potom v hrnci orestujeme pokrájanú cibuľu, pridáme sójové kocky, zalejeme scedenou vodou z varenia sójových kociek, prípadne zeleninovým vývarom, pridáme nové korenie a bobkový list, chvíľu povaríme. Pridáme kyslú kapustu. Keď je veľmi kyslá, môžeme ju najprv opláchnuť. Varíme do zmäknutia kapusty.
-
4
Ochutíme cesnakom, majoránkou, rascou, soľou, nakoniec prilejeme smotanu. Keď sa nám podarí, vyberieme bobkové listy a nové korenie. Podávame s knedlíkom.
"všechny nahrážky stojí za hovno..." a myslím že je to pravda. :-)
Suhlasim:-) aj preto si recept nezasluzi nazov segedinsky.
Pokojne by sa dalo jedlo pomenovat sojove kocky s kapustou a neboli by pripomienky.
Čo sa samotného receptu týka, nemá chyby. Ja odporúčam použiť radšej sójové plátky, sú tenšie a rýchlejšie natiahnu všetky dobré chute. Keď zmäknú, stačí ich len prekrojiť na vhodnú veľkosť. A keď segedín á lá kocka postojí do druhého dňa, tak je o 100% lepší
My tomu zas hovoríme papundekel. Farbou aj štruktúrou sa to podobá viac na papundekel, molitan je veľmi svetlý a ľahký, porézny. Papundeklový segedín.
haha papundekel by mě nanapadl, dobrý!! Sojové kostky když se namočí a uvaří /bod 1/ tak trochu molitan v kostkách připomínají. Pánové chtěli být vtipní - a byli! Jednu dobu jsem používala sojovou drť jako příměs do sekané. Vizuelně hezčí je růžová /barvená červenou řepou/. Extrudované sojové výrobky už mě popustily, ale klidně bych si je dala, nemám tam totální stopku. Jen cena je dnes někde jinde. Všechno se vyvíjí.
Z 90% máš urcite pravdu ale fakt segedin zo sóje je fajny, aj rizoto zo sójovych kociek je dobre aj ked aj ja som mäsožravec😀