Medové kuracie stehná so šalotkovou ryžou

Ján Vlasatý
šéfkuchár hotela Zelená Lagúna**** na Domaši, 22. marca 2017 13:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Medové kuracie stehná so šalotkovou ryžouFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 min
príprava
45 min
na 180 °C

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Najskôr zmiešame med, soľ, korenie a citrónovú šťavu. Kuracie stehná očistíme, osušíme, potrieme pripravenou zmesou, položíme na pekáč a pečieme pri 180 °C 45 minút. Počas pečenia potierame kuracie stehná medovou zmesou.

  2. 2

    <b>Príprava ryže:</b> Ryžu uvaríme v osolenej vode ako cestoviny. Scedíme, na panvici s olivovým olejom opražíme šalotku nakrájanú na rezance a pridáme ryžu.

  3. 3

    <b>Omáčka:</b> Prepražíme maslo, pridáme korenie, soľ, smotanu a povaríme. Pred podávaním pridáme pažítku alebo vňať.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist