Medové kuracie stehná so šalotkovou ryžou
Ján Vlasatý
šéfkuchár hotela Zelená Lagúna**** na Domaši, 22. marca 2017
šéfkuchár hotela Zelená Lagúna**** na Domaši, 22. marca 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
45 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Najskôr zmiešame med, soľ, korenie a citrónovú šťavu. Kuracie stehná očistíme, osušíme, potrieme pripravenou zmesou, položíme na pekáč a pečieme pri 180 °C 45 minút. Počas pečenia potierame kuracie stehná medovou zmesou.
- 2
<b>Príprava ryže:</b> Ryžu uvaríme v osolenej vode ako cestoviny. Scedíme, na panvici s olivovým olejom opražíme šalotku nakrájanú na rezance a pridáme ryžu.
- 3
<b>Omáčka:</b> Prepražíme maslo, pridáme korenie, soľ, smotanu a povaríme. Pred podávaním pridáme pažítku alebo vňať.
Tiež kuracie stehná:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu