Grilovaný losos na baklažánovo-mätovom pyré
Peter Oravec
šéfkuchár reštaurácie Flamender v Bratislave, 6. septembra 2017
šéfkuchár reštaurácie Flamender v Bratislave, 6. septembra 2017
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Príprava pyré: Baklažán nakrájame na štvrtiny. Nasolíme ho a necháme pol hodiny odstáť. Potom ho vložíme do rúry predhriatej na 190 °C na 25 minút. Po upečení baklažán zbavíme šupky, rozmixujeme ho dohladka a pridáme lístky mäty, 20 g prepsuteného masla, smotanu, korenie a soľ.
- 2
Na panvicu dáme prepustené alebo obyčajné maslo, necháme ho rozohriať. Pridáme tymian a pretlačený cesnak. Potom aj kúsky lososa. Opekáme ho z každej strany asi tri minúty a odstavíme. Na dochutenie môžeme pridať filety pomaranča, citróna a grepu.
Tiež losos:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu