Kakaové koláče
Kakaové koláče

Kokosom plnené kakaové koláče fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 11. mája 2017
Kokosom plnené kakaové koláče (fotorecept)
Foto: cesminaz

Z kysnutého kakaového cesta :-)

20ks
porcií
30 minút
na 190 °C

Suroviny

1 kg
300 g
3 ks
2 dl
1 dl
2 ks
50 g
cca 5,5 dl
3 kopcovité PL
1,5 ČL
Plnka:
200 g
500 g
podľa chuti
Na potretie:
2 ks




Postup

  1. 1

    V jednej miske najprv zmiešame múku, cukor, van. cukor, sol a kakao. Následne pridáme olej, jogurt, bielky a napučaný kvások, ktory sme si zamiešali z 3 dl mlieka + 1 kl cukor + droždie. Zvyšných cca 2,5 dl pridáme postupne pri vypracúvaní cesta. Kedže je to kakaové cesto, má to byt mäkké, vláčne cesto, ktoré sa oddeluje od misky. Podla múky sa množstvo tekutiny môže trošičku líšiť, takže jednoducho dajte tolko tekutiny, aby ste dostali opisovanú konzistenciu cesta :-) Cesto následne posypeme múkou a len zlahka premiesime do bochníka. Nedajte vela múky, aby nezmenilo konzistenciu. Bochník poprášime trochou múky a necháme 1 h na teplejšom mieste nakysnúť...

    Kokosom plnené kakaové koláče (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pred plnením, ešte kym cesto kysne, si pripravíme plnku. V jednej miske zmiešame 200 g kokosu s hustou smotanou a cukrom. Cukor si da každy podla chuti. Smotanu som dala sladkú 20%-nu, 500 - 600 g, aby bol kokos poriadne vláčny. Túto jednoduchú plnku poznám od @Afataga :-) má ju v receptoch. Hotovú plnku dáme zatial bokom..

    Kokosom plnené kakaové koláče (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nakysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a urobíme valec. Pokrájame ho na rovnaké kúsky, mne ich vyšlo 20. Každy jeden kúsok ešte raz premiesime do bochníka. Treba podsypat trochou múky, lebo cesto je jemné a trošku sa na odkrojenych stranách lepí.

    Kokosom plnené kakaové koláče (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Bochníčky nenecháme znova kysnút, ale ihned s nimi pracujeme dalej. Bochníček vyválkame na velkost cca 10 - 12 cm a do stredu dáme pozdĺž plnku aspon 1 kopcovitu PL. Podla fotky okraje poriadne spolu stlačíme a s uzavretou stranou otočíme na pomúčenú dosku. Takto dostaneme tvar akoby buchty :-)

    Kokosom plnené kakaové koláče (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Poukladáme ich na plech s papierom a natrieme vrch žltkom, ktore sme si rozmiešali s kvapkou vody. Následne do koláčov nožnicami 2 krat poriadne (hlbšie) strihneme, aby nam plnka vykukla.. Koláče dáme ihned piect do rury, ktoru sme si uz dopredu rozohriali na 190 °C na cca 30 minut. Treba si to sledovat..

    Kokosom plnené kakaové koláče (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Koláče sa krásne upiekli ;-P Koláče sú výborné, cesto je mäkké a lahučké. Tá kokosová plnka je s tym kakaovym cestom tiež velmi chutná :-) Ešte lepšiu chut da do plnky na drobno nakrájaná biela alebo tmavá čokoláda ;-)

    Kokosom plnené kakaové koláče (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Velmi dobré sú aj naplnené lekvárom :-)

    Kokosom plnené kakaové koláče (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    :-)

    Kokosom plnené kakaové koláče (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    ;-P

Diskusia k receptu

luss44
nádhera, @Cesminka čo Ty nevymyslíš :) o chuti nepochybujem, kokos a kakao mám veľmi rada, určite vyskúšam.
haji
Milá Cesmínko, na svém bivaku vedle vaší trouby trvám a vůbec - už jsem tam dávno měla být. Kakaové kysnuté, s kokosem, lekvárem - to domů nepůjdu, ostávám natrvalo. Krásná práce, výstavní fota, slintám jako bernardýn Bohouš. Jsi nesmírně šikovná, moc děkuji za recept a smekám před tvojí tvořivostí!
izabella929
@cesminaz ,keď som uvidela titulnú fotku, myslela som že je to perníkové cesto..prečítala som suroviny a vidím, že som sa mýlila..no napriek všetkému, je to úžasný recept a ja kokosové milujem..)šikuľka...prekvapivo zaujímavé koláče..
cesminaz
@Luss :-)) dakujem krásne.Budem rada,ak raz vyskusas. @Terinka @Kukulienka @Patroveckypitrs dakujem vam za nahliadnutie a mile slová :-) @Haji :-))) no vidíš,keby si tu uz bola...:-)) Dakujem ti za komentík! @Izabelka :-) teraz ako lepšie pozeram,tak mas aj celkom pravdu :-) na fotke sa dost podoba pernikovemu cestu,ale v skutocnosti vôbec :-) Dakujem za komentík a pekny vecer prajem!
1x haji
jack
Opäť si nesklamala.Krásne,super kombinácia:-)
venusa
Pekný a zaujímavý výsledok. Sladká smotana je tekutá, tato v kokose je kyslá.
cesminaz
@Venusa (11.5.2017 21:59)

Nemyslela som tym,že je s cukrom.U nás sa predávajú 2 smotany..12%ná a 20%ná.Tá 20%ná je v červenom balení,je totalne hustá,lyžica v nej stojí,ale to vidíš aj u mna hore na fotke.Ona je takou nasladlou chuťou,proste ako smotana :-) Druhá12%ná je väčšinou v modrom balení,chuťovo je oniečo kyslovkavejšia,ale inak tiež poriadne hustá.Pre mňa v nich velky rozdiel ani nieje,sú skoro rovnaké.Pravdaže smotany máš od viacerích výrobcou a aj ked je % to isté,konzistenciou sa môžu líšiť.Jedno je redšie a druhé hustejšie.Takže jednoducho použi jednu hustú smotanu a hotovo.Či je sladšia,alebo kyslejšia na tom velmi nezaleží.Proste dáš len viac cukru :-)


stanci11
@Cesminaz ty si hviezda! :D ja by som si sadla k ešte horúcemu plechu, začala v jednom rožku a skončila v druhom :D no prosto krásne ich máš :)

martamm
Krasne pecivko, zavdacim sa manzelovi, on ma velmi rad kokosove :)))))))))))))
venusa
Aj u nas su rozno% smotany, v žiadnej nie je cukor. Rcp sa mi pozdáva, vyskúšam tie s kokosom a dám tu hustejšej koezinstencie t.j. u nas ako kyslú. Čert vie, kolko ta smotana zreje, no aj z tzv kyslej sa da urobiť sladká s javorovým sirupom napr.
ywett
Pekne spracovaný recept, kokosové mám rada ;-)
cesminaz
Dakujem vam velmi pekne za vase milé slova :-) tesim sa,ze koláče zaujali a budem rada ak ich niekedy vyskusate :-)
afataga
super plnka :-))), si to doviedla k dokonalosti s tym kakaovym cestom
hubata
Jááj aký krásny kysnutý koláč..... s tým kakaom je to pre mňa novinka. Vyzerá to veľmi, veľmi dobré s tou kokosovou plnkou. Sú neodolateľné. Oceňujem aj skvelý fotopopis a ukladám do KK. Vďaka za pekný koláčik.
cesminaz
@Afataga :-)) dakujem. @Hubata :-) vdaka,su fakt velmi dobré. @Zolik :-))) no veru,tam sa mi zmestí len jedna z vás ;-)) Ja občas velmi rada vymyslam nove veci,také,čo ešte nie sú.No a to najmä s kysnutym cestom :-) Milujem kysnuté cesto,či už s ním pracovať alebo ho jesť ;-)) Pekny den vospolok!
vladka10
Fantastické cesto, zmiešala som špaldovú s hladkou múkou výborne sa s cestom pracovalo.Už som vyskúšala aj s džemom a pudingom a tiež mali úspech.ďakujem za výborné recepty ktoré som si uložila postupne ich testujeme
cesminaz
@Vladka10 (24.5.2017 17:55)

Aj ja vela pečiem so špaldovou,mam ju velmi rada.Naozaj sa tešim tvojej sprave,ze uz niekolko z koláčov si vyskúšala :-) a pravdaže najmä tomu,ze chutili ;-) Budem rada,ak vyskusas aj iné a das zasa vediet.Dakujem za komentik.