Špargľové cannelloni
Marcel Sekereš
šéfkuchár Hotela sv. Ludmila**** v Skalici, 26. apríla 2017
šéfkuchár Hotela sv. Ludmila**** v Skalici, 26. apríla 2017
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
40 minút
na 150 °C
na 150 °C
Postup
-
1
Špargľu ošúpeme a nakrájame na rovnako dlhé kúsky. V hrnci necháme zovrieť vodu, smotanu, soľ, maslo, citrónovú a pomarančovú šťavu, pridáme špargľu a pri miernej teplote varíme asi 15 minút.
- 2
Príprava bešamelovej omáčky: 30 g masla rozpustíme v hrnci, pridáme 40 g hladkej múky, spolu popražíme, zalejeme 500 ml horúceho mlieka a približne 10 minút pomaly varíme, dochutíme soľou, mletým korením a muškátovým orieškom.
- 3
Uvarenú špargľu zavinieme do lazaňového cesta, vložíme do vymasteného plechu a zalejeme bešamelovou omáčkou. Posypeme parmezánom a pečieme pri 150 °C približne 40 minút.
Tiež so špargľou:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu