Foto: zanett53
40 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Pripravíme si všetky suroviny. Huby zalejeme vriacou vodou a necháme postáť. Huby môžme nahradiť šampiňónmi z konzervy.
-
2
Očistenú cibuľu posekáme nadrobno a opražíme ju na masle.
-
3
Pridáme zemiaky pokrájané na menšie kocky a mrkvu.
-
4
Huby scedíme, pridáme do hrnca a chvíľu opražíme (asi 5 minút).
-
5
Osolíme, okoreníme a zalejeme vodou. Zmiernime plameň, prikryjeme a varíme, pokiaľ nieje všetko mäkké.
- 6
Zmiešame smotanu, pretlačený cesnak a nastruhaný syr. Ja pridávam aj mlieko, keďže smotana, ktorú používam má 18%.
- 7
Túto zmes vlejeme do polievky a necháme prevrieť. Podľa chuti ešte osolíme a okoreníme. Polievke dodá výbornú chuť medvedí cesnak (čerstvý ešte nieje, mrazený došiel preto použijeme sušený).
- 8
Dobrú chuť
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 6
Ďakujem veľmi pekne :)