Slanina údená dobre prerastená

Energia 0 KJ
Kalórie 1,0 kcal0.05%
Cukor 0,00 g0%
* slanina údená dobre prerastená - nutričné hodnoty pre 0g

Recepty, kde je slanina údená dobre prerastená

prazdny

Superzemiaky

Večera

Jednoduché jedlo, ale chutné. Málo surovín, dobrý výsledok.

prazdny

Obed z kuchty

Bravčové mäso

Toto jedlo sme doma robievali od čias, kedy sme kúpili prvý tlakový hrniec....

prazdny

Krúpy so zeleninou

Hlavné jedlá

Krúpy sú u nás dosť málo používané. Pritom sú vďačnou surovinou na prípravu rôznych jedál...

prazdny

Zemiakové fašírky so zeleninovým šalátom

Hlavné jedlá

Zemiaky môžu byť základom aj iných jedál, než na aké sme zvyknutí. Napadlo by vás urobiť fašírky práve zo zemiakov?...

prazdny

Polievka z cvikly so strateným vajcom a slaninou

Večera

Cviklových polievok je veľa druhov. Jednou z nich je aj táto polievka, ozvláštnená strateným vajíčkom...

prazdny

Pórová polievka so slaninkou (fotopostup)

Večera

Jednoduchá polievka s výbornou chuťou, ktorá obohatí váš jedálniček.

prazdny

Zemiaky s kyslým mliekom

Večera

Jednoduché staré jedlo, ktoré sa u nás na Šariši varilo často a chutilo....

prazdny

Zapečená špagetová tekvica s brokolicou

Hlavné jedlá

Špagetová tekvica nie je u nás bežnou zeleninou. Je ale veľmi vďačná na prípravu rôznych jedál...

prazdny

Špagety s pórom

Cestoviny

Špagety sú jedny z najobľúbenejších cestovín. Môžeme ich však pripraviť aj trocha netradične, tak, ...

prazdny

Bravčová panenka s baby zemiakmi a lesnými hubami

Bravčové mäso

Baby zemiaky, pár húb z lesa a bravčová panenka, najkvalitnejší kúsok mäsa z prasiatka, si v...

prazdny

Tatarčené pirohy

Cestoviny

Tieto pirohy pochádzajú zo severovýchodného Slovenska a názov tatarčené dostali podľa slova tatarka, čo je pohánka,...

prazdny

Mačanka - hubová polievka

Večera

Nakrájame cibuľu nadrobno, slaninku na kocky. Slaninku oškvaríme a pridáme nakrájanú cibuľu. Opražíme dozlatista...

prazdny

Slaná štrúdľa s hlávkovou kapustou a so slaninou

Slané chuťovky

Štrúdle a záviny poznáme a pripravujeme väčšinou nasladko. Ale aj slané majú svoje čaro. Môžeme...

prazdny

Talianske plnené cestoviny casoncelli à la Bergamo

Hovädzie mäso

Vychutnajte si skvelé talianske cestoviny s názvom prekrásneho Bergama.

prazdny

Perlička s hubovou plnkou

Hlavné jedlá

Vyskúšali sme, že lesné huby do chutnej perličky sú skvelou voľbou. Takto upečená plnka má...

prazdny

Diviačí chrbát s hubovo-zeleninovou omáčkou

Hlavné jedlá

Divinu pripravujem viac-menej na mimoriadne príležitosti. Dostávame ju od dlhoročného poľovníka a väčšinou ju vtedy zamrazím....

prazdny

Jelenie karé na červenom víne a zelenine

Hlavné jedlá

Trošku dlhšia príprava, ale keď je čas, je to aj zábava.

prazdny

Cviklové pirohy s bryndzovou plnkou

Cestoviny

Ozvláštnite svoje pirohy cviklou v ceste. Plniť ich môžete aj tvarohovou plnkou naslano a lekvárom nasladko....

prazdny

Výborná koložvárska kapusta s kyslou smotanou

Bravčové mäso

Medzi poklady domácej kuchyne jednoznačne patrí aj skvelá koložvárska kapusta. My sme ju zapiekli s kyslou...

prazdny

Fliačky s ružičkovým kelom a fazuľovými strukmi

Cestoviny

Sú to fliačky so zeleninou a smotanou. Je to lahodné jedlo plné dobrých surovín.

prazdny

Kuracia pečeň s jablkom a čili omáčkou

Hlavné jedlá

Je to trochu zmena v jedálničku. Kto neskúsi, prichádza o dobrotu.

prazdny

Bugaci beťár

Bravčové mäso

Spoznala som ho vďaka reštauračnému menu, ktoré si objednávam v práci. Dnes som ho pripravila...

prazdny

Držková polievka so zemiakmi

Večera

S držkovou je to podobné ako s gulášom alebo kapustnicou, každý má svoj obľúbený a ten najlepší recept, či už pomerom surovín alebo pestrosťou prísad....

prazdny

Lahodne mäkké hovädzie predné

Hovädzie mäso

Hovädzie predné, či krk nie sú u mňa veľmi obľúbené, lebo kližka, či móčing...

prazdny

Kapustové zemiaky na budúci rok

Hlavné jedlá

Musíme šetriť energiami a surovinami. Toto jedlo je hotové za 35 minút a veľmi dobré.

prazdny

Bryndzová polievka - rýdzo slovenská

Bezmäsité jedlá

Uvarte si krémovú polievku z nášho národného pokladu - bryndze.

prazdny

Hubový paprikáš

Bezmäsité jedlá

Ochutnajte výborný hubový paprikáš podľa receptu známej televíznej svokry Gizky Oňovej a šikovného šéfkuchára Petra Vargu.

prazdny

Hovädzí guláš Tatuš z paneláka

Hovädzie mäso

Náš dedko Tatuš by bol 9. októbra oslávil 125. ročné narodeniny. Na svojom rodnom Šariši patril medzi vychýrených silákov, no ale aj v kuchyni sa rád a hlavne chutne obracal....

prazdny

Kuracia pečeň restovaná na slanine a šalotke s paprikou

Kuracie mäso

Pečeň vo všetkých variantoch je vďačnou surovinou aj v našej kuchyni....

prazdny

Kovbojská fazuľa

Hlavné jedlá

Sýte jedlo, ktoré uvaríte aj na ohníku v prírode.

prazdny

Jednoduché bryndzové pirohy

Cestoviny

Kilo zemiakov v šupke uvaríme v osolenej vode domäkka. Scedíme, necháme vychladnúť, ošúpeme a...

prazdny

Kuracia pečeň na paprikách

Hlavné jedlá

Veľmi chutný recept na prípravu kuracej pečene. Výhodou je, že sa k tomuto jedlu hodí...

prazdny

Divoké hovädzie s hrubozrnnou horčicou na čiernom pive

Hovädzie mäso

Výborný a jednoduchý recept, určite som ho nerobil naposledy. Našiel som ho na internete, ...

prazdny

Obrátené fliačky so šunkou

Cestoviny

Čas poveľkonočný je pre túto domácu dobrotu ako stvorený....

prazdny

Králičí tokáň

Hlavné jedlá

Na tento recept som použil recept - Bravčový tokáň podľa @ferno. Zopár drobných zmien a dobrý...