Recepty, kde je rozmarín
Kuracie kúsky s olivami a cherry rajčinami
Ľahké, pestré a rýchle jedlo inšpirované talianskou kuchyňou. Recept vhodný aj na prípravu ryby.
Bravčové „souvlaki“ s pitou a so šalátom
Suvlaki (gr. Σουβλάκι) je obľúbené grécke jedlo, pozostávajúce z malých kúskov mäsa a niekedy aj...
Grilovaná krkovice v lázni
Nejlahodnější maso jaké si můžete připravit. Nejen krkovici. Množství oleje je pouze orientační, je...
Kuracie stehná so sušenými paradajkami a novými zemiakmi
Skvelý a jednoduchý recept, na ktorý nepotrebujete ani veľa času a ani surovín. Výsledkom sú...
Mangalicový chrbát so slanými egrešmi
Očistený chrbát z mangalice sprudka opečieme na tuku z mangalice. Počas opekania ochucujeme rozmarínom. Necháme...
Grilované steaky
Na grilovacej platni rozpáľte olej, pridajte vetvičku rozmarínu a vložte mäso. Grilujte z každej strany pár...
Nakladaný syr (mozzarella a plesňový syr)
Nakladaná mozzarella: Mozzarellu osušte a pripravte si čistý pohár. Nakrájate si čili a cesnak na plátky a postupne naplňte...
Jahňací šašlík s kvasenou zeleninou
Opracované mäso nakrájame na väčšie
kusy a vložíme do marinády z kyslej
smotany, nahrubo nakrájanej cibule,
lisovaného cesnaku,...
Plnený bôčik s kapustovou štrúdľou
Bravčový bôčik deň pred prípravou orežeme na úhľadné kocky, ktoré naložíme do soľného roztoku (soľ +...
Pečený zeler
Dnešný recept je inšpiráciou, ako sa dá navariť chutné a zároveň zdravé jedlo. Môj otec...
Hovädzí steak so zeleninou
Komerčný recept<br />
Steaky pripravené na grile s dozlatista opečenými zemiakmi si môžete vychutnať s vašou obľúbenou zeleninou...
Králík na víně 2 v 1
Proč králík 2 v 1. V popisu a fotopostupu zastavím králíka v jedné fázi, kdy...
Líčka na víne s marinovanou cviklou
Hovädzie líčka urestujeme z každej strany, všetku zeleninu a bylinky vyskladáme na dno plechu, pridáme...
Králik na kyslo s mrkvou a rozmarínom
Nakoľko zbožňujem zajaca na kyslo tak som si pôvodný rcp vylepšila podľa mojich chutí, ale určite...
Pečené plnené kuracie prsia a stehná
Kurča pripravujem rada a často, vždy na iný spôsob, aby sa nám neprejedlo. Na...
Focaccia s olivami a rozmarínom
V tomto talianskom recepte som nahradila bielu hladkú múku špaldovou celozrnnou
hladkou. Bola som
prekvapená...
Kuracie prsia so šunkou a syrom s opekanými batátmi
Konečne máme viac slnka a teplejšie dni, môžeme vybehnúť vonku naľahko. V teplejších dňoch mám...
Hranolky z batátov
Batáty - sladké zemiaky sa stávajú čoraz známejšie aj u nás, sú plné živín...
Pochúťka z tarhone
Je to niečo ako tarhoňové rizoto. Na prvý pohľad úplne obyčajné a klasické jedlo, no...
Bravčové karé s bylinkovou omáčkou
Jednoduchý, rýchly a pestrý recept vhodný ako obed či večera. Použila som zmes sušených byliniek...
Pangasius v cesnakovej kôrke
Chleba nakrájame na kocky a rozmixujeme. (v mixéri s nožmi). Pridáme rozlisovaný cesnak, asi...
Teľacia sviečkovica na tekvicovom pyré
Teľaciu sviečkovicu osolíme, okoreníme,
pridáme vetvičky rozmarínu, vložíme
do vrecka na pečenie, zaviažeme
a dáme do...
Morčacie stehno s pomarančovou omáčkou a pečenými jabĺčkami
Ďalší z mojich vydarených experimentov, mix vôní, ktoré sa dokonale spojili a vytvorili ešte lahodnejšiu...
Losos s cviklovým šalátom a baby špenátom
Losos patrí už nejakú tú dobu medzi populárne jedlá a aj na Slovensku sa pripravuje čoraz častejšie....
Kačacie prsia na rozmaríne, opekané zemiaky a jablkovo-hruškové čatní
Inšpirácia od Habovcov.
Bravčový bôčik s červenou kapustou a knedľou
Tento bôčik robím rada, lebo ho máme radi.
Staročeské prsia s grilovanou polentou
Polenta, kukuričná kaša, či po našom zameška. Dá sa použiť rôzne. Ja som...
Štedrá mäsová roláda
Náš dnešný obedík. Pre babskú polovičku rodiny so zdravšou tekvicovo-cícerovou
prílohou, pre tú chlapskú tarhoňa....
Bravčové líčka s hríbmi
Fašiangy
sú sviatkami
skvelej zábavy, ku
ktorej patrí dobré
jedlo a nápoje. Nie je
nič lepšie, ako keď sa
tieto...
Kuracie kúsky s olivami a cherry rajčinami
Ľahké, pestré a rýchle jedlo inšpirované talianskou kuchyňou. Recept vhodný aj na prípravu ryby.
Bravčové „souvlaki“ s pitou a so šalátom
Suvlaki (gr. Σουβλάκι) je obľúbené grécke jedlo, pozostávajúce z malých kúskov mäsa a niekedy aj...
Grilovaná krkovice v lázni
Nejlahodnější maso jaké si můžete připravit. Nejen krkovici. Množství oleje je pouze orientační, je...
Kuracie stehná so sušenými paradajkami a novými zemiakmi
Skvelý a jednoduchý recept, na ktorý nepotrebujete ani veľa času a ani surovín. Výsledkom sú...
Mangalicový chrbát so slanými egrešmi
Očistený chrbát z mangalice sprudka opečieme na tuku z mangalice. Počas opekania ochucujeme rozmarínom. Necháme...
Grilované steaky
Na grilovacej platni rozpáľte olej, pridajte vetvičku rozmarínu a vložte mäso. Grilujte z každej strany pár...
Nakladaný syr (mozzarella a plesňový syr)
Nakladaná mozzarella: Mozzarellu osušte a pripravte si čistý pohár. Nakrájate si čili a cesnak na plátky a postupne naplňte...
Jahňací šašlík s kvasenou zeleninou
Opracované mäso nakrájame na väčšie kusy a vložíme do marinády z kyslej smotany, nahrubo nakrájanej cibule, lisovaného cesnaku,...
Plnený bôčik s kapustovou štrúdľou
Bravčový bôčik deň pred prípravou orežeme na úhľadné kocky, ktoré naložíme do soľného roztoku (soľ +...
Pečený zeler
Dnešný recept je inšpiráciou, ako sa dá navariť chutné a zároveň zdravé jedlo. Môj otec...
Hovädzí steak so zeleninou
Komerčný recept<br /> Steaky pripravené na grile s dozlatista opečenými zemiakmi si môžete vychutnať s vašou obľúbenou zeleninou...
Králík na víně 2 v 1
Proč králík 2 v 1. V popisu a fotopostupu zastavím králíka v jedné fázi, kdy...
Líčka na víne s marinovanou cviklou
Hovädzie líčka urestujeme z každej strany, všetku zeleninu a bylinky vyskladáme na dno plechu, pridáme...
Králik na kyslo s mrkvou a rozmarínom
Nakoľko zbožňujem zajaca na kyslo tak som si pôvodný rcp vylepšila podľa mojich chutí, ale určite...
Pečené plnené kuracie prsia a stehná
Kurča pripravujem rada a často, vždy na iný spôsob, aby sa nám neprejedlo. Na...
Focaccia s olivami a rozmarínom
V tomto talianskom recepte som nahradila bielu hladkú múku špaldovou celozrnnou hladkou. Bola som prekvapená...
Kuracie prsia so šunkou a syrom s opekanými batátmi
Konečne máme viac slnka a teplejšie dni, môžeme vybehnúť vonku naľahko. V teplejších dňoch mám...
Hranolky z batátov
Batáty - sladké zemiaky sa stávajú čoraz známejšie aj u nás, sú plné živín...
Pochúťka z tarhone
Je to niečo ako tarhoňové rizoto. Na prvý pohľad úplne obyčajné a klasické jedlo, no...
Bravčové karé s bylinkovou omáčkou
Jednoduchý, rýchly a pestrý recept vhodný ako obed či večera. Použila som zmes sušených byliniek...
Pangasius v cesnakovej kôrke
Chleba nakrájame na kocky a rozmixujeme. (v mixéri s nožmi). Pridáme rozlisovaný cesnak, asi...
Teľacia sviečkovica na tekvicovom pyré
Teľaciu sviečkovicu osolíme, okoreníme, pridáme vetvičky rozmarínu, vložíme do vrecka na pečenie, zaviažeme a dáme do...
Morčacie stehno s pomarančovou omáčkou a pečenými jabĺčkami
Ďalší z mojich vydarených experimentov, mix vôní, ktoré sa dokonale spojili a vytvorili ešte lahodnejšiu...
Losos s cviklovým šalátom a baby špenátom
Losos patrí už nejakú tú dobu medzi populárne jedlá a aj na Slovensku sa pripravuje čoraz častejšie....
Kačacie prsia na rozmaríne, opekané zemiaky a jablkovo-hruškové čatní
Inšpirácia od Habovcov.
Bravčový bôčik s červenou kapustou a knedľou
Tento bôčik robím rada, lebo ho máme radi.
Staročeské prsia s grilovanou polentou
Polenta, kukuričná kaša, či po našom zameška. Dá sa použiť rôzne. Ja som...
Štedrá mäsová roláda
Náš dnešný obedík. Pre babskú polovičku rodiny so zdravšou tekvicovo-cícerovou prílohou, pre tú chlapskú tarhoňa....
Bravčové líčka s hríbmi
Fašiangy sú sviatkami skvelej zábavy, ku ktorej patrí dobré jedlo a nápoje. Nie je nič lepšie, ako keď sa tieto...