Recepty, kde je rozmarín
Dusené stehienko vo vínovej fazuli
Kuracina je ako maliarske plátno. Môžem k nej pridávať rôzne chute, farby, vône,...
Kvásková focaccia
Tento fantastický taliansky chlieb sa robieval len cez víkend, keď sa schádzala celá
rodina. Recept...
Mleté mäso pod perinou zo zemiakovej kaše
Dnes som varila túto dobrotu na
spôsob pastierskeho koláča prvý
krát, a veľmi nám to zachutilo....
Rezne s chutnou omáčkou
Komerčný recept<br />Z obyčajných hovädzích rezňov vytvoríte vďaka mrkve, zeleru a rozmarínu krásne voňavé jedlo, ...
Kuracie kúsky s olivami a cherry rajčinami
Ľahké, pestré a rýchle jedlo inšpirované talianskou kuchyňou. Recept vhodný aj na prípravu ryby.
Bravčové „souvlaki“ s pitou a so šalátom
Suvlaki (gr. Σουβλάκι) je obľúbené grécke jedlo, pozostávajúce z malých kúskov mäsa a niekedy aj...
Grilovaná krkovice v lázni
Nejlahodnější maso jaké si můžete připravit. Nejen krkovici. Množství oleje je pouze orientační, je...
Kuracie stehná so sušenými paradajkami a novými zemiakmi
Skvelý a jednoduchý recept, na ktorý nepotrebujete ani veľa času a ani surovín. Výsledkom sú...
Mangalicový chrbát so slanými egrešmi
Očistený chrbát z mangalice sprudka opečieme na tuku z mangalice. Počas opekania ochucujeme rozmarínom. Necháme...
Grilované steaky
Na grilovacej platni rozpáľte olej, pridajte vetvičku rozmarínu a vložte mäso. Grilujte z každej strany pár...
Nakladaný syr (mozzarella a plesňový syr)
Nakladaná mozzarella: Mozzarellu osušte a pripravte si čistý pohár. Nakrájate si čili a cesnak na plátky a postupne naplňte...
Jahňací šašlík s kvasenou zeleninou
Opracované mäso nakrájame na väčšie
kusy a vložíme do marinády z kyslej
smotany, nahrubo nakrájanej cibule,
lisovaného cesnaku,...
Plnený bôčik s kapustovou štrúdľou
Bravčový bôčik deň pred prípravou orežeme na úhľadné kocky, ktoré naložíme do soľného roztoku (soľ +...
Pečený zeler
Dnešný recept je inšpiráciou, ako sa dá navariť chutné a zároveň zdravé jedlo. Môj otec...
Hovädzí steak so zeleninou
Komerčný recept<br />
Steaky pripravené na grile s dozlatista opečenými zemiakmi si môžete vychutnať s vašou obľúbenou zeleninou...
Králík na víně 2 v 1
Proč králík 2 v 1. V popisu a fotopostupu zastavím králíka v jedné fázi, kdy...
Líčka na víne s marinovanou cviklou
Hovädzie líčka urestujeme z každej strany, všetku zeleninu a bylinky vyskladáme na dno plechu, pridáme...
Králik na kyslo s mrkvou a rozmarínom
Nakoľko zbožňujem zajaca na kyslo tak som si pôvodný rcp vylepšila podľa mojich chutí, ale určite...
Pečené plnené kuracie prsia a stehná
Kurča pripravujem rada a často, vždy na iný spôsob, aby sa nám neprejedlo. Na...
Focaccia s olivami a rozmarínom
V tomto talianskom recepte som nahradila bielu hladkú múku špaldovou celozrnnou
hladkou. Bola som
prekvapená...
Kuracie prsia so šunkou a syrom s opekanými batátmi
Konečne máme viac slnka a teplejšie dni, môžeme vybehnúť vonku naľahko. V teplejších dňoch mám...
Hranolky z batátov
Batáty - sladké zemiaky sa stávajú čoraz známejšie aj u nás, sú plné živín...
Pochúťka z tarhone
Je to niečo ako tarhoňové rizoto. Na prvý pohľad úplne obyčajné a klasické jedlo, no...
Bravčové karé s bylinkovou omáčkou
Jednoduchý, rýchly a pestrý recept vhodný ako obed či večera. Použila som zmes sušených byliniek...
Pangasius v cesnakovej kôrke
Chleba nakrájame na kocky a rozmixujeme. (v mixéri s nožmi). Pridáme rozlisovaný cesnak, asi...
Teľacia sviečkovica na tekvicovom pyré
Teľaciu sviečkovicu osolíme, okoreníme,
pridáme vetvičky rozmarínu, vložíme
do vrecka na pečenie, zaviažeme
a dáme do...
Morčacie stehno s pomarančovou omáčkou a pečenými jabĺčkami
Ďalší z mojich vydarených experimentov, mix vôní, ktoré sa dokonale spojili a vytvorili ešte lahodnejšiu...
Losos s cviklovým šalátom a baby špenátom
Losos patrí už nejakú tú dobu medzi populárne jedlá a aj na Slovensku sa pripravuje čoraz častejšie....
Kačacie prsia na rozmaríne, opekané zemiaky a jablkovo-hruškové čatní
Inšpirácia od Habovcov.

Dusené stehienko vo vínovej fazuli
Kuracina je ako maliarske plátno. Môžem k nej pridávať rôzne chute, farby, vône,...

Kvásková focaccia
Tento fantastický taliansky chlieb sa robieval len cez víkend, keď sa schádzala celá rodina. Recept...

Mleté mäso pod perinou zo zemiakovej kaše
Dnes som varila túto dobrotu na spôsob pastierskeho koláča prvý krát, a veľmi nám to zachutilo....

Rezne s chutnou omáčkou
Komerčný recept<br />Z obyčajných hovädzích rezňov vytvoríte vďaka mrkve, zeleru a rozmarínu krásne voňavé jedlo, ...

Kuracie kúsky s olivami a cherry rajčinami
Ľahké, pestré a rýchle jedlo inšpirované talianskou kuchyňou. Recept vhodný aj na prípravu ryby.

Bravčové „souvlaki“ s pitou a so šalátom
Suvlaki (gr. Σουβλάκι) je obľúbené grécke jedlo, pozostávajúce z malých kúskov mäsa a niekedy aj...

Grilovaná krkovice v lázni
Nejlahodnější maso jaké si můžete připravit. Nejen krkovici. Množství oleje je pouze orientační, je...

Kuracie stehná so sušenými paradajkami a novými zemiakmi
Skvelý a jednoduchý recept, na ktorý nepotrebujete ani veľa času a ani surovín. Výsledkom sú...

Mangalicový chrbát so slanými egrešmi
Očistený chrbát z mangalice sprudka opečieme na tuku z mangalice. Počas opekania ochucujeme rozmarínom. Necháme...

Grilované steaky
Na grilovacej platni rozpáľte olej, pridajte vetvičku rozmarínu a vložte mäso. Grilujte z každej strany pár...

Nakladaný syr (mozzarella a plesňový syr)
Nakladaná mozzarella: Mozzarellu osušte a pripravte si čistý pohár. Nakrájate si čili a cesnak na plátky a postupne naplňte...

Jahňací šašlík s kvasenou zeleninou
Opracované mäso nakrájame na väčšie kusy a vložíme do marinády z kyslej smotany, nahrubo nakrájanej cibule, lisovaného cesnaku,...

Plnený bôčik s kapustovou štrúdľou
Bravčový bôčik deň pred prípravou orežeme na úhľadné kocky, ktoré naložíme do soľného roztoku (soľ +...

Pečený zeler
Dnešný recept je inšpiráciou, ako sa dá navariť chutné a zároveň zdravé jedlo. Môj otec...

Hovädzí steak so zeleninou
Komerčný recept<br /> Steaky pripravené na grile s dozlatista opečenými zemiakmi si môžete vychutnať s vašou obľúbenou zeleninou...

Králík na víně 2 v 1
Proč králík 2 v 1. V popisu a fotopostupu zastavím králíka v jedné fázi, kdy...

Líčka na víne s marinovanou cviklou
Hovädzie líčka urestujeme z každej strany, všetku zeleninu a bylinky vyskladáme na dno plechu, pridáme...

Králik na kyslo s mrkvou a rozmarínom
Nakoľko zbožňujem zajaca na kyslo tak som si pôvodný rcp vylepšila podľa mojich chutí, ale určite...

Pečené plnené kuracie prsia a stehná
Kurča pripravujem rada a často, vždy na iný spôsob, aby sa nám neprejedlo. Na...

Focaccia s olivami a rozmarínom
V tomto talianskom recepte som nahradila bielu hladkú múku špaldovou celozrnnou hladkou. Bola som prekvapená...

Kuracie prsia so šunkou a syrom s opekanými batátmi
Konečne máme viac slnka a teplejšie dni, môžeme vybehnúť vonku naľahko. V teplejších dňoch mám...

Hranolky z batátov
Batáty - sladké zemiaky sa stávajú čoraz známejšie aj u nás, sú plné živín...

Pochúťka z tarhone
Je to niečo ako tarhoňové rizoto. Na prvý pohľad úplne obyčajné a klasické jedlo, no...

Bravčové karé s bylinkovou omáčkou
Jednoduchý, rýchly a pestrý recept vhodný ako obed či večera. Použila som zmes sušených byliniek...

Pangasius v cesnakovej kôrke
Chleba nakrájame na kocky a rozmixujeme. (v mixéri s nožmi). Pridáme rozlisovaný cesnak, asi...

Teľacia sviečkovica na tekvicovom pyré
Teľaciu sviečkovicu osolíme, okoreníme, pridáme vetvičky rozmarínu, vložíme do vrecka na pečenie, zaviažeme a dáme do...

Morčacie stehno s pomarančovou omáčkou a pečenými jabĺčkami
Ďalší z mojich vydarených experimentov, mix vôní, ktoré sa dokonale spojili a vytvorili ešte lahodnejšiu...

Losos s cviklovým šalátom a baby špenátom
Losos patrí už nejakú tú dobu medzi populárne jedlá a aj na Slovensku sa pripravuje čoraz častejšie....

Kačacie prsia na rozmaríne, opekané zemiaky a jablkovo-hruškové čatní
Inšpirácia od Habovcov.